Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Консула України у Санкт-Петербурзі затримала ФСБ за… шпигунство

Федеральна служба безпеки РФ затримала в Санкт-Петербурзі українського консула Олександра Сосонюка. Йому закидають спробу “отримання інформації закритого характеру” (читай – шпигунство).

Російська Федеральна служба безпеки в п’ятницю, 16 квітня, затримала в Санкт-Петербурзі консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка.

Про це сьогодні, в суботу 17 квітня, повідомила ФСБ РФ на своєму сайті.

Федеральною службою безпеки 16 квітня 2021 року в Санкт-Петербурзі під час зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів та ФСБ Росії, затриманий на гарячому український дипломат – консул Генерального консульства України Олександр Сосонюк“, – йдеться в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ФСБ зазначили, що така діяльність “не сумісна зі статусом дипломатичного працівника та має явно ворожий характер стосовно Російської Федерації”.

Стосовно Сосонюка будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права, йдеться в повідомленні, проте не вказується, якими саме будуть ці заходи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності