Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Корабель-нелегал сів на мілину біля берегів окупованого ворогом Криму

Монгольське вантажне судно SUROV намагалося незаконно зайти в порт анексованого Криму й сіло на мілину.

Перед цим корабель відключив міжнародну ідентифікаційну систему навігації AIS.  Остання інформація про нього була 2 тижні тому. Причиною виключення AIS, вірогідно, було незаконне відвідування закритих портів Криму, щоб уникнути відповідальності з боку законів України і включення в міжнародні санкційні списки.download

За даними Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України. Аварія сталася поблизу Таманського півострова в районі мису Залізний Ріг (село Волна). Повідомляється, що SUROV прямував із Туреччини в порт Кавказ (РФ).ce1a10b0-0863-11e9-8739-6ffca0c6f01f

«В порушення вимог Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі 1974 року на кораблі було відключено Автоматичну ідентифікаційну систему (AIS)*. Однак завдяки саме цій системі є можливість не тільки вчасно реагувати на аварії суден та надавати допомогу потерпілим, але й відслідковувати порушення руху суден і незаконного перетину кордонів», – відзначили у МінТОТ.

Відзначимо, що іноземні судна стали побоюватися кримських портів. За місяць кількість порушників зменшилася майже у 18 разів. Раніше повідомлялося, що Туреччина закрила порти для кораблів з анексованого Криму. Турецьким портам, морським агентам, операторам і судновласникам офіційно повідомили про те, що «судна, які прибувають з Криму і його портів, не пропускаються Туреччину, а дозвіл на відплиття з портів цього регіону, не надається».

У листопаді 2018 року стало відомо, що українські прикордонники затримали понад 10 суден, які незаконно заходили в порти окупованого Криму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності