Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Корабель РФ на Балтиці спонукав усю Скандинавію миттєво підримати Україну

Військовий корабель Росії двічі порушив межі територіальних вод Данії, повідомило Оборонне командування Данії.

Корвет РФ вчора вночі, 17 червня, зайшов у води Данії на північ від Крістіансо. Інцидент повторився в цьому районі пізніше вночі. Після сигналу громадянською рацією від данських військово-морських сил російське судно залишило територіальні води.

Ці дії російського корабля прокоментував данський міністр закордонних справ Еппе Кофод.

Він назвав його “безвідповідальною, грубою та неприйнятною” провокацією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цей інцидент з російським кораблем викликав миттєву реакцію усіх скандинавських країн і їх сусідів. Так парламенти Північної Європи та Балтії закликали прискорити військову допомогу Україні, – ERR.

Вони закликали міжнародне співтовариство:

– прискорити постачання важкого озброєння та надання іншої військової допомоги Україні;
– збільшити фінансову підтримку України;
– створити спеціальний трибунал призначення покарань, скоєних проти України.

До заяви приєдналися голови парламентів Великої Британії, Ірландії, Естонії, Латвії, Литви, Фінляндії, Швеції, Данії, Ісландії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також вони закликають уряди своїх країн співпрацювати з партнерами для підвищення захисту від військових та ядерних загроз у Європі.

Нагадаємо, що недавно повідомлялося, що Данія виступає проти надання Україні статусу кандидата до ЄС, а Фінляндія, боячись спровокувати РФ, відмовляла Україні в постачанні військової допомоги, але згодом ці країни раптово офіційно поміняли свої позиції…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності