Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КОРДОНИ. ГЕНШТАБ РЕКОМЕНДУЄ…

Президент Петро Порошенко видав указ, який спрямований проти зриву мобілізації. Про це повідомив офіційний сайт глави держави.

Кабінету Міністрів доручено опрацювати питання щодо законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та за результатами внести в установленому порядку відповідні пропозиції.

Порошенко доручив Генштабу укомплектувати військкомати фахівцями з мобілізації та підвищити «ефективність органів військового управління, насамперед шляхом їх доукомплектування офіцерами запасу».

Міноборони, згідно з указом, має разом з МОЗ та Мінсоцполітики вжити додаткові заходи «щодо забезпечення соціально-психологічної реабілітації військовослужбовців – учасників АТО».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також президент вимагає від Міноборони та МОЗу удосконалити «процедуру проходження медичного огляду військово­зо­бов’язаних…, передбачивши механізм унеможливлення безпідставного надання відстрочки від призову за станом здоров’я».
Порошенко наказав також розіб­ратись з корупцією в військ­коматах.

Міноборони, Мінінформполі­тики, Держкомтелерадіо та місцева влада мають «забезпечувати інформування населення через ЗМІ, мережу Інтернет про позитивний досвід організації мобілізаційних заходів, соціальні гарантії для військовослужбовців-учасників АТО».

МВС та Мінінфраструктури зобов’язали невідкладно подати заявки на кількість військових для охорони об’єктів інфраструктури.

Мінінформполітики зобо­в’я­зане у місячний строк напрацювати блок «тематичних інформаційних програм для державних ЗМІ з метою створення героїчного образу захисника Вітчизни» та інформування про соцгарантії для учасників АТО.
«Запропонувати Генераль­ній прокуратурі України орга­­нізувати разом з Міністерством оборони України чергування працівників прокуратури у військових комісаріатах під час проведення заходів часткової мобілізації», – йдеться в указі.
Також, уряд зобов’язаний опрацювати питання законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон українців призовного віку на особливий період.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідково:
В Генеральному штабі Міністерства оборони рекомендують дозволяти військовозо­бо­в’язаним виїжджати за межі України лише за наявності спеціальної довідки. Про це на брифінгу сказав міністр оборони Степан Полторак.
Зокрема, цю норму містить указ президента про посилення заходів із мобілізації, який має бути затверджений законом. Відповідні довідки видаватимуть військкомати.
«Генеральний штаб рекомендує зобов’язати всіх військово­зо­бов’язаних отримувати доз­вільні довідки з військкомату для виїзду з України за кордон. Ви ж розумієте, що Батьківщину захищати треба, і та кількість військовослужбовців, яка воює зараз у зоні АТО, потребує ротації», – сказав Полторак.
В разі затвердження, ця норма стосуватиметься не лише тих, хто вже отримав повістки, а всіх осіб призовного віку.
Після таких рекомендацій ряд громадських діячів та політиків прогнозують неабияке зростання корупції у військоматах та на пропускних пунктах на кордоні…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності