Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Корнієнко, Кравчук та Дубінський – хто бреше, і чому “прокатали” Разумкова?

Не так давно і наспіх створена партія “Слуга народу” вчора, 13 березня, провела свій вже 11 З’їзд. На цьому З’їзді народний депутат і голова парламентської фракції Давид Арахамія став головою Політичної ради партії “Слуги народу”. Вона буде “мозковим центром” політсили та налічуватиме 73 членів.

На З’їзді 13 березня було внесено зміни до Статуту партії та створено її Політичну раду і Національну раду громад.

“Ми вже провили перше засідання політичної ради, де мене обрали головою, також визначили заступників та секретаря”, – повідомив Арахамія.

Нардепка Євгенія Кравчук у своєму фейсбуці повідомила, що обрали 4 заступників голови – Руслана Стефанчука, Євгенію Кравчук, Андрія Мотовиловця, Вадима Галайчука, секретарем став Анатолій Остапенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, ще 8 заступників оберуть на наступних засіданнях. Загальна кількість членів політради повинна становити 73.

За словами Арахамії, політична рада – це такий орган партії, який керує між партійними з’їздами. Адже вони відбуваються не часто: 1 – 2 рази у рік.

Завдання політради:

  • формуватиме тактику та стратегію партії;
  • працюватиме над концепціями, ідеями, доктринами політсили;
  • буде комунікаційним майданчиком для взаємодій із журналістами, громадськими активістами тощо.

Арахамія порівняв політраду із наглядовою радою у корпоративному секторі: “Це буде мозок партії. Але не тому, що там найрозумніші люди. Ми – мозковий центр, який залучатиме профільних експертів”.

Цікаво, що до складу Політради не увійшов спікер парламенту Дмитро Разумков. Арахамія запевняє, що жодної інтриги в цьому нема. Він зазначив, що є три найвищі особи в державі: президент, прем’єр-міністр і голова Верховної Ради, котрі бажано, щоб були аполітичними. Своєю чергою голова партії “СН” Олександр Корнієнко додав, що Разумков “зайнята людина”.

Але ще цікавіше, що нардеп Олександр Дубінський, який потрапив під санкції США і був виключений з фракції “Слуга народу”, увійшов до нового керівного органу партії – Національної ради громад.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, відповідаючи вчора 13 березня, на запитання Радіо Свобода щодо ймовірності виключення Олександра Дубінського із лав партії заявив, що він особисто не має до Дубінського «сформованих претензій».

«У фракції до нього були претензії, ми їх висловили, я голосував за виключення Олександра з фракції, але я не можу його виключити з партії. Тому що є низові організації, принцип субсидіальності, по якому живе уся Європа та увесь світ. Ті питання, які можуть вирішити на своєму рівні організації, мають вирішувати на своєму рівні», – сказав Корнієнко перед початком з’їзду «Слуги народу».

За словами Корнієнка, на з’їзді питання щодо виключення з Дубінського з партії виносити не будуть.

«Я не можу хотіти когось виключити, якщо цього не хочуть мої партійці, у нас же не 30-й рік і не 33-й. Ми проводимо певну дискусію з партійцями щодо не лише Олександра, а й щодо багатьох інших людей», – сказав Корнієнко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось BBC News Україна, посилаючись заступницю голови партії “Слуга народу” Євгенію Кравчук, повідомляє, що депутата Олександра Дубінського звільнили з посади голови київської обласної організації “Слуги народу”. Дубінського виключили з фракції “Слуги народу” ще 1 лютого. Втім, 13 березня на з’їзді “Слуги народу” його обрали від київської обласної організації до нової установи всередині партії – Національної ради громад.

Це викликало жваві обговорення в соцмережах, а на сайті “Слуги народу” з’явилося повідомлення про проведення засідання київської обласної організації партії через обурення членів партії обранням Дубінського до Нацради громад.

Олександр Дубінський більше не є головою партійної організації і відповідно автоматично втратив місце в Національній раді громад“, – повідомила вранці 14 березня BBC News Україна Євгенія Кравчук.

Вона додала, що на засіданні київської обласної організації “Слуги народу” її новим керівником замість Дубінського обрано депутата Верховної Ради Андрія Мотовиловця, колишнього операційного директора держпідприємства “Prozorro.Продажі”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У себе в Telegram Олександр Дубінський наміри про його усунення з посади 13 березня прокоментував так: “В партії “Слуга народу” аферисти з Банкової зайнялися шахрайством. Жодних конференцій Київська обласна організація завтра не проводить. Він пригрозив, що “бумеранг дуже скоро прилетить” до тих, хто користується шахрайськими схемами.

Вранці 14 березня Дубінський опублікував у Telegram нібито заяву ради Київської обласної організації “Слуги народу”. У ній наголошується про довіру Олександру Дубінському та засуджуються “шахрайські методи у партійному будівництві”. Водночас депутат не публікує жодних документів з підписами членів ради київської обласної організації, які б підтверджували наявність такої заяви.

Пізніше депутат додав: “з’явилася фальшива інформація від аферистів і шахраїв, які заявили, що вже нібито відбулася конференція Київської обласної організації“.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності