Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Короля, даму та валета позбавили статі… через гендерне приниження жінок

23-річна студентка з Нідерландів Інді Меллінк розробила колоду гендерно-нейтральних карт.

Дівчина була не згодна з тим, що за загальноприйнятими правилами король стоїть вище дами, і вбачала в цьому класичний приклад багатовікової нерівності, коли у чоловіка апріорі більше влади, ніж у жінки.

«Якщо у нас є така ієрархія у грі, то це неочевидна нерівність впливає і на повсякденне життя людей. Це ще один спосіб сказати: „Гей, ти менш важлива“. Навіть такі дрібниці відіграють важливу роль», — заявила студентка. Після кількох невдалих спроб у дівчини вийшло розробити «безстатеву» колоду, в якій валети, дами і королі замінені на золоті злитки, срібні монети і бронзові щити. Свою версію карт Інді Меллінк назвала за використаними кольорами — GSB (Gold, Silver, Bronze).

Перші 50 колод розкупили друзі та рідні дівчини, пізніше вона також виставила гендерно-нейтральні карти на продаж в інтернеті. За кілька місяців їх придбали близько 1,5 тисячі осіб у Нідерландах, Франції, Німеччині, Бельгії та США. Також розробкою зацікавилися магазини ігор. Однак для того, щоб почати використовувати нову колоду за професійним ігровим столом, наприклад у казино, треба було б повністю переглянути правила, чого найближчим часом робити не планують.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер залишається чекати, коли якісь захисники прав хімічних елементів із періодичної таблиці Менделєєва заявлять про порушення голландкою валентної рівності металів і їхніх прав...

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності