Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Коротко про декотрі призначення на посади президентом Зеленським

Вчора президент України Володимир Зеленський призначив персональний склад керівництва своєї адміністрації та інших відомств.

Окрім юриста Андрія Богдана, який її очолив, першим заступником голови АП призначено Сергія Трофімова.

Заступниками Богдана призначені Олена Зеркаль, Руслан Рябошапка, Кирило Тимошенко та Юрій Костюк.

(Пізніше Володимир Зеленський скасував призначення Олени Зеркаль – Ред.)

Першим помічником президента призначений Сергій Шефір. Помічником Зеленського також став Андрій Єрмак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Радниками президента призначені Руслан Стефанчук, який також буде представником президента у Верховній Раді, та Михайло Федоров.21b9ad30781a3312d12f4eb3aa07aa4c_M

Що про них відомо

Сергій Трофімов є виконавчим продюсером “Студії Квартал-95” і був куратором кінематографічного напрямку розвитку студії.

42-річний Руслан Рябошапка у 2010-2011 роках був директором Бюро з питань антикорупційної політики Секретаріату Кабміну, у 2011-2013 роках – заступником директора Департаменту юридичного забезпечення Секретаріату Кабміну.

Пізніше він очолював у 2013-2014 роках Департамент аналізу антикорупційної політики у неурядовій організації “Transparency International Україна”, був заступником міністра юстиції в уряді Арсенія Яценюка, а у 2016-2017 роках був членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

На виборах 2019 року Рябошапка був радником Володимира Зеленського.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

30-річний Кирило Тимошенко – керівник телепродакшн-компанії GoodMedia. За даними видання Бабель, саме ця компанія знімала “усі ролики Зеленського і найвідоміший ролик кампанії — виклик Петра Порошенка на дебати на стадіон”.

Юрій Костюк є сценаристом серіалу “Слуга народу”.

54-річний Сергій Шефір – сценарист, продюсер та директор “Студії Квартал-95”, який багато років співпрацює з Володимиром Зеленським.

Руслан Стефанчук – доктор юридичних наук, член-кореспондент Національної академії правових наук України. Під час виборів він був радником Володимира Зеленського, відповідав за ідеологічні аспекти та роботу з розробки зовнішньополітичної програми кандидата.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Андрій Єрмак – юрист, засновник “Міжнародної юридичної компанії”, що здійснює юридичний супровід кінокомпаній та ЗМІ. Є також засновником Garnet International Media Group та продюсером кількох фільмів.

Михайло Федоров був керівником діджитал-стратегії у кампанії Володимира Зеленського. Також, говорять, що діджитал-відділ Федорова відповідав в “Зе! Команді” за просування кандидата в Telegram, Instagram та YouTube.

Верховна Рада

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Стефанчука своїм радником та представником у Верховній Раді. Стефанчук – доктор юридичних наук, адвокат, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений діяч науки і техніки України. Має досвід у політичному житті країни. Він працював помічником народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” Анатолія Матвієнка, а також віце-прем’єра Степана Кубіва.

Кабмін

Президент Володимир Зеленський призначив 37-річного Андрія Геруса своїм представником у Кабінеті міністрів. Відповідний указ сьогодні опублікували на сайті президента. Відомо, що Герус у 2015 невдало балотувався до Київради від “Самопомочі”. Зараз він очолює Асоціацію споживачів електроенергії, в яку входять великі підприємства, у собівартості продукції яких електроенергія становить більшу частину. Є лобістом зниження тарифу для промисловості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗСУ

Також президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України. Іншим своїм Указом Президент України звільнив генерала армії Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України.

СБУ

Згодом, на сайті Президента опублікували Указ про призначення керівника студії “Квартал 95” Івана Баканова на посаду першого заступника Голови Служби безпеки України. Іван Баканов – бізнесмен, глава партії “Слуга народу”, друг дитинства і глава виборчого штабу Володимира Зеленського. Один із засновників, керівник і юрист “Квартал 95”.

РНБО

Сьогодні, 22 травня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про призначення колишнього міністра фінансів Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності