Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Корупціонерів з ТЦК замінятимуть фронтовиками, – “штабістами”?..

До кінця 2023 року майже третину керівного складу територіальних центрів комплектації мають замінити людьми, які воювали…

Про це заявив заступник міністра оборони України Олександр Павлюк в етері телемарафону.

“… але воювати можна й з м’ягкого дивану у штабі на третій лінії та гребсти гроші лопатами, зовсім не гірше ніж у ТЦК чи ВЛК”, – кажуть рядові бійці у своїх відео та постах у соцмережах, хоча за це тепер їм і передбачено кримінальну відповідальність.

За його словами, нагальним питанням і людським викликом є те, чому ТЦК зараз очолюють ті, хто не воював і не має бойового досвіду.

“Тому над цим питанням ми також попрацювали та запропонували: до кінця року 30% керівного складу мають замінити людьми, які воювали”, – сказав Павлюк і додав, що це будуть люди, які не можуть продовжувати військову службу через певні поранення.

Також заступник міністра наголосив, що це не є швидким процесом. Так, за його словами, ветерани повинні мати бажання працювати в ТЦК і пройти відповідну підготовку. Також вони повинні набратися досвіду, оскільки це така проста робота. Крім того, Павлюк зазначив, що ці люди мають бути гідними посади у ТЦК.

Наразі, за словами заступника міністра оборони, така робота вже йде. Так в ротах охорони ТЦК від 50 до 70% складу замінені на тих, хто воював і має поранення.

“Зараз ми дійшли етапу заміни керівного складу. Спробуємо. Головне – це не зірвати процес мобілізації, тому що це основне”, – підсумував Павлюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перісторія показових перевірок:

Після публікування журналістами розслідування екс-нардепа Ігоря Мосійчука про “Батальйон “Іспанія” і придбання вілли начальником Одеського обласного територіального центру комплектування Євгеном Борисовим наприкінці 2022 року, влада була змушена розпочати перевірки ТЦК та СП, ВЛК.

Борисов придбав віллу на іспанському курорті Марбелья. Її вартість – майже 4 млн євро. Нерухоме майно начальник Одеського ТЦК зареєстрував не на себе, а на матір-пенсіонерку. Дружина Борисова стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї.

В ОК “Південь” відреагували на поїздку начальника Одеського ТЦК за кордон: “Було встановлено, що його виїзд за кордон на той момент був абсолютно санкціонований і дозволений”.

Проте президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал з начальником Одеського ТЦК Євгеном Борисовим і доручив його звільнити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

28 червня стало відомо, що Євген Борисов більше не займає посаду начальника Одеського ТЦК. Згодом Міноборони пообіцяло жорстко реагувати і притягати до відповідальності військкомів за негідну поведінку, а Борисова показово затримали в центрі Києва біля офісу ДБР, куди сам він йшов здаватися в надії згодом відкупитися, пише екс-нардеп Мосійчук.

4 липня  стало відомо, що головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний призначив нового керівника Одеського ТЦК. Ним став полковник Олександр Охріменко.

Робочі групи Міноборони отримали понад 2,3 тис. звернень від громадян щодо корупції в Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Державне бюро розслідувань оголосило 21 підозру.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності