Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Корупція в «Укрзалізниці» та «Укрпошті»

Через необґрунтоване надання державних пільг «Укрзалізниця» завдала збитків державі на 295,7 млн. грн, а «Укрпошта» – на 112,6 млн. грн. Про це в п’ятницю, 8 травня, на брифінгу заявив екс-голова парламентської робочої групи з перевірки фактів корупції в уряді Арсенія Яценюка Олег Осуховський, передає кореспондент НБН.

«За два місяці уряду Азарова і шість місяців нинішнього уряду (корупція – НБН) по «Укрзалізниці», а це надання безпідставних пільг, що призвело до збитків держави в сумі 295,7 млн. грн. По «Укрзалізничпостач» – це порушення тендерних процедур на 300 млн. грн, за «Укрпошті», а це нецільове використання кредитних коштів, – у сумі 112,6 млн. грн», – сказав пан Осуховський.

Також він додав, що корупція на підприємстві «Укравіарух» заподіяла державі збитки на суму 60,4 млн. грн.
«Думаю, що сьогодні у нас є всі підстави для того, щоб «Укртелеком» був повернутий у державну власність, оскільки інвестори не виконують своїх зобов’язань і держава втратила 220 млн. грн. Зокрема, я як народний депутат вже звернувся до Фонду держмайна, щоб негайно прискорити повернення «Укртелекому» у державну власність», – резюмував пан Осуховський.

Як повідомляв НБН, парламентська робоча група, яка вивчає інформацію про корупцію в українському уряді, підтвердила факти корупції в «Укрзалізниці», «Укрзалізничпостач» і «Укрпошті» на загальну суму понад 700 млн. грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: Nbnews

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності