Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Корупційний скандал в Адміністрації Президента РФ

Сім’ї глави адміністрації президента РФ Антона Вайна і міністра промисловості і торгівлі Дениса Мантурова виявилися бенефіціарами великого продавця палива – групи компаній “Трасса” з виручкою більше 60 млрд рублів, з’ясували російська ІА “Відкриті медіа”. В цей бізнес вони увійшли, коли у “Трасси” виникли проблеми з кредиторами.

“Трасса” не розкриває, які організації входять в групу, і не вказує імена бенефіціарів. Але розібратися в її структурі допомогли фінансові проблеми, що почалися в 2014 році: тоді через стрибок курсу долара “Трасса” не змогла отримати черговий кредит і змушена була довго домовлятися з банками. В результаті “Трасса” отримала синдикований кредит від десяти банків під заставу часткою в п’яти компаніях групи, випливає з даних реєстру юросіб. Одна з цих компаній називається “Комплекс-Будівельні-Овражки”. У розпал переговорів з кредиторами одним з її власників став Євген Максимов, керівник активами сім’ї міністра промисловості і торгівлі Дениса Мантурова.

31 грудня 2019 року в “Комплекс-Будівельні-Овражки” замість Максимова з’явилися два ще більш цікавих власника – 35% в ній отримала мати міністра промисловості 84-річна Тамара Федорівна Мантурова, а 15% – 69-річна мати глави адміністрації президента Антона Вайна Тетяна Еріківна Ежевская. Співрозмовник, близький до керівництва “Траси”, розповів, що поява в розпал кризи серед співвласників групи Євгена Максимова, а пізніше і родичів високопоставлених чиновників допомогло компанії домовитися з кредиторами.

Батько Антона Вайна Едуард Вайн – продавці Радянського Союзу в Японії, а нині член ради директорів “АвтоВАЗу”. Едуард Вайн одружився з Тетяною Галинской, дочки естонського комуніста Еріка Галінського. І в цьому шлюбі у них народився син Антон. Батьки Антона Вайна розлучилися, і Тетяна Галинська вийшла заміж повторно за Віктора Єжевского, сина міністра сільськогосподарського і тракторного машинобудування СРСР Олександра Єжевского. У другому шлюбі Тетяна Галинська взяла прізвище чоловіка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Антон Вайн разом з дружиною з 2011 року заробив 357,5 млн руб, але при цьому придбав дорогу нерухомість. Велика частина доходу – 255,8 млн руб – була отримана в 2017 році за рахунок продажу будинку і ділянки, випливає з декларації чиновника. Мова йде про будинок і ділянці в селищі Пирогово, на березі водосховища, поряд з селищем Сорокино, які в 2014 році Вайн отримав від батька. З Сорокино Вайн не виїхав: він придбав в селищі три інших ділянки і великий будинок поруч з водосховищем. Загальна вартість нерухомості сім’ї Вайна перевищує 2 млрд рублів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності