Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КОЦАБА – «В’ЯЗЕНЬ СОВІСТІ»?

В Amnesty International кажуть, що конфлікт на Донбасі вплинув на право на свободу вираження в Україні.

katsabbaЦя ж правозахисна організація Amnesty International визнала українського блогера з Прикарпаття Руслана Коцабу «в’язнем совісті», повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як зазначив заступник директора програми Amnesty International по Європі та Центральній Азії Денис Кривошеєв на брифінгу в середу в Києві, представляючи річну доповідь організації про права людини, конфлікт на Донбасі вплинув на право на свободу вираження в Україну.

«Вперше за 5 років ми визнали людину «в’язнем совісті». Руслан Коцаба виступив проти мобілізації, висловився з приводу конфлікту як братовбивчого», – сказав Кривошеєв.

«Судове рішення у його справі, згідно з яким він поміщений під варту, посилається на цей виступ як головне свідчення його правопорушення», – додав представник Amnesty International.
Кривошеєв також сказав: «З його позицією можна не погоджуватися, але на позицію відповіддю може бути тільки позиція, а не порушення кримінальної справи».

Нагадаємо, 8 лютого, Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід для франківського блогера, який публічно виступав проти мобілізації, у вигляді утримання під вартою на час ведення слідства на 60 днів.
Пізніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська заступилася за Коцабу, заявивши, що таке обмеження свободи неприпустимо в демократичному суспільстві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Отож, якщо в ближчому майбутньому через втручання різноманітних міжнародних правозахисних організацій Суду таки доведеться звільнити Коцабу, то, мабуть, ні для кого не стане дивним, що «в’язню совісті» якісь західні медійні корпорації, як вони це полюбляють робити з метою власної реклами, раптом запропонують у себе високооплачувану у валюті роботу? І що ж тоді робитимуть правоохоронці зі своєю гривневою зарплатнею?

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності