Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КОВІДНІ 3 млн. розікрали на Сумщині, – СБУ

Служба безпеки України викрила в Сумській області схему розкрадання коштів, виділених на боротьбу з пандемією коронавірусу.

Внаслідок оборудки було привласнено майже 3 млн грн держбюджету, повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією правоохоронців, кошти розкрадалися на будівництві відділення для прийому хворих на COVID-19 та ремонті трьох амбулаторій.

Зокрема, у жовтні минулого року комерційна структура перемогла у відповідному тендері і мала одразу розпочати роботи, щоб на початку нинішнього року новозбудоване відділення вже приймало хворих.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак виявилося, що організатори схеми систематично вносили неправдиві дані в бухгалтерські документи про начебто придбання будівельних матеріалів, а більшість робіт так і не були виконані.

Як свідчать підрахунки податківців та Держаудитслужби, внаслідок таких дій було привласнено 2,7 млн грн з державного Фонду боротьби з пандемією COVID-19.

Наразі тривають слідчі дії в межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Раніше в Івано-Франківську СБУ викрила схему підробки і збуту міжнародних свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу. Серед клієнтів нелегального бізнесу були навіть іноземні громадяни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності