Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

КРАЇНА СУЦІЛЬНИХ ПРОВОКАЦІЙ…

В понеділок, 31 березня, близько 20:00 біля ресторану «Мафія», що на Європейської площі в Києві, почалася перестрілка.
У результаті інциденту – троє поранених.
Один з поранених – Богдан Дубас, який з 27 лютого ц.р. був комендантом Майдану, а далі призначений першим заступником голови КМДА.
За даними сотника 11 сотні Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника «Правого сектора» та активіста Самооборони Майдану. За його словами, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий – газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.
«Такі конфлікти тут постійні. Стріляли в самооборонців, Дубас отримав другу кулю, можливо навіть випадково. «Правий сектор» відмовився видати стрілка», – прокоментував подію Медвідь.
У свою чергу журналістка Михайлина Скорик, що у той час перебувала на місці подій, через соцмережі повідомила, що «хлопцям у масках з ПС, на вигляд підліткам, серед яких імовірно був стрілок, дозволили вийти ланцюгом з «Мафії». Вони пішли в готель «Дніпро». Активіст «Правого сектора» на прізвисько Іранець по телефону відмовився видати стрілка».
В результаті підтвердилося те, що вогонь, за даними міліції та згідно свідчень очевидців, таки відкрив активіст «Правого сектора».
Отож, через стрілянину постраждало троє людей – 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них – з Києва та Київської області, один – з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.
А згодом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook написав, що біля ресторану «Мафія» за кілька десятків метрів від Майдану Незалежності «якийсь Орест з «Правого сектора», за свідченням очевидців, відкрив стрілянину. Поранених троє – двоє тяжко. Серед поранених – двоє бійців Самооборони Майдану, заступник голови Київміськадміністрації Богдан Дубас. Причини стрілянини невідомі. Поранені в лікарні. Той, хто стріляв, був заблокований у туалеті кафе іншими активістами. До прибуття міліції в кафе прибули з готелю «Дніпро» важко озброєні представники «Правого сектора» – розсунувши блокуючих, його вивели через утворений коридор і відвели в готель «Дніпро».
Далі Арсен Аваков підкреслив: «Що повинен робити міністр? Правильно – віддав команду блокувати бандформування. Затримати винних. Всі силові загони приведені в стан бойової готовності».
Також глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому вже на той час розпочали хірурги робити операцію.
«Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові», – зазначив міністр.
Залишається тільки підсумувати, що після нещодавньої провокації вчиненої нардепами від ВО «Свобода» стосовно гендиректора Першого національного телеканалу, яку вони навмисно зафільмували і самі ж запустили в інтернетмережу (за півгодини її побачили у 80 країнах світу!), після гучних витівок Олександра Музичка (більш відомий під псевдом «Сашко Білий»), а згодом після не менш гучного його вбивства «під час затримання», Україні не вистачало ще, мабуть, і цієї не менш резонансної події, яка вже у світових ЗМІ набула статусу чергового скандалу. Хоча насправді це звичанісінька провокація з метою черговий раз скомпроментувати Майдан і Україну як державу…
Не хочеться вірити, що «Правий сектор» діє заодно з ВО «Свободою»…

Андрій Вишиваний

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності