Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кравчук: Влада боляче сприймає критику

Українська влада занадто боляче сприймає критику і не хоче іти на діалог.

Про це перший Президент Леонід Кравчук заявив минулого тижня в ефірі програми «Шустер Live» на каналі «112 Україна», відповідаючи на репліку ведучого про те, що очільники уряду не приходять до нього на програму.

«Влада боляче сприймає критику. І ні з ким не розмовляє. Вона навіть вигадала визначення, що критика – це фронт проти влади. Але критика була, є і буде. Не можна душити свободу слова», – сказав пан Кравчук.

Коментуючи анонсований каналом «Россия 1» фільм «Крым. Путь на Родину», в якому президент РФ Володимир Путін відкрито зізнається у тому, що саме за його наказом Росія анексувала Крим, Леонід Кравчук зазначив, що Путін не боїться, що такий фільм стане доказом проти нього. Адже у світі ні в кого немає сумнівів у тому, що Росія веде війну проти України. Але застеріг: «Поява фільму – це може бути підготовка до наступних кроків Путіна».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 18 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією за трансляцію програми «Шустер live» 13 лютого. Моніторинг Нацради зафіксував порушення статті 6 закону «Про телебачення і радіомовлення» та статті 28 закону «Про інформацію», оскільки у висловлюваннях одного з учасників програми – російського журналіста Максима Шевченка – вбачає ознаки злочину статті 161 Кримінального кодексу – умисні дії, спрямовані на розпалювання расової, національної чи релігійної ворожнечі.

Для каналу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією це вже третє попередження. Перше (у серпні 2014 року) і друге (у листопаді 2014 року) він отримав за відхилення від програмної концепції. Окрім того, ще по попередженню за відхилення від програмною концепції має кожна з п’яти компаній, об’єднаних у цифрову ефірну мережу каналу «112 Україна», і всім їм Нацрада 12 лютого призначила повторні позапланові перевірки, за результатами яких може знову призначити санкції.
Телеканал «112 Україна» розцінив дії Нацради як тиск на свободу слова в Україні і заявив, що внаслідок цього попередження канал «у будь-який момент може зникнути з телеекранів країни».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності