Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Крайній атомний енергоблок відновив роботу, – “Енергоатом”

НАЕК «Енергоатом» під’єднала до електромережі додатковий атомний енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт), який останні три тижні був на ремонті.

Цей енергоблок не працював з 23 листопада, коли росії вдалося ракетним ударом порушити цілісність енергосистеми України, повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

13 грудня о 1:09 після відновлювального ремонту його запустили в роботу.

«Це черговий крок до стабільності енергосистеми. Всі дев’ять енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють», – заявив з цього приводу міністр Герман Галущенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Шість енергоблоків Запорізької АЕС контролюють російські окупанти, які блокують запуск станції. Тому замість того, щоб генерувати електроенергію, вона постійно споживає близько 100 МВт на власні потреби з енергосистеми України.

Нагадаємо, 23 листопада росія випустила по Україні близько 70 ракет, з яких 50 вдалося збити. Решта завдала значної шкоди енергосистемі, внаслідок чого на всій території України розпочалися аварійні відключення світла. Без електрики залишилася також Молдова.

Раніше ми писали, що 23 листопада через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист. Через це всі енергоблоки були автоматично відключені.

Також нагадаємо, що фінська державна енергетична компанія Fortum вирішила припинити купівлю палива для АЕС у росії, замінивши його імпортом зі США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності