Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Кримінал

Затримали «головного антикорупціонера»
За вимагання хабара – 100 тисяч доларів затриманий голова антикорупційного комітету при Вінницькій обласній раді Вадим Кудіяров.
За ці гроші обіцяв головному лікарю Вінницької обласної дитячої лікарні Тетяні Антонець вирішити питання із роботою.
«Затриманий активіст, який пообіцяв вирішити справи із роботою. Із 75 тисяч доларів сума виросла до 100. У справі крім активіста фігурує ще дві особи – посередник, який забирав частину коштів та суддя міського суду. Йому про підозру ще не оголошено», – коментує ситуацію перший заступник прокурора області Анатолій Максимюк.
Нагадаємо, 5 травня голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко звільнив 32 головних лікаря комунальних закладів охорони здоров’я, посилаючись на те, що закінчився контракт на співпрацю. Оокрім того наголосив, що саме таким чином в області проводиться люстрація.
Кудіяров вимагав від Тетяни Антонець хабар понад місяць.
«Після громадських слухань 22 травня мені подзвонили і сказали, що є такий громадський активіст, хоче зі мною познайомитися. Ми зідзвонилися. Кудіяров пояснив, що є пропозиції. Він допоможе мені, а я йому, але це буде коштувати 10 тисяч доларів. Пообіцяв, що буде працювати проти моїх конкурентів на посаду – зберуть активістів, журналістів і так далі. Сказав, що має вплив на суддю. Тоді сума хабара виросла до 100 тисяч. Як пояснив, частина коштів для судді. Він винесе ухвалу, а мене по роботі більше не будуть турбувати. Я залишуся на посаді. Решта – то за послуги. Мені це все набридло. Звернулася із заявою до міліції та прокуратури. Якщо ми збираємося жити по-новому, то давайте так і будемо діяти», – розповіла Тетяна Антонець.
Перемовини про гроші велися у міському кафе. Передача частини хабара, 25 тисяч доларів, відбулася у кабінеті лікарки. Там був затриманий посередник. Кудіярова затримали неподалік лікарні. Підозрювані знаходяться у ізоляторі тимчасового тримання.

Джерело: Антикор

«ПРОВІДНИК-ХАБАРНИК»
Минулими вихідними до лінійної станції транспортної міліції звернувся пенсіонер внутрішніх справ Віктор Коваленко із заявою про те, що з його дочки, яка їде потягом «Київ-Івано-Франківськ», провідник поїзда вимагає хабара у розмірі 500 грн за перевезення собаки.
«Провідник вимагав у мене гроші, а коли я сказала що при собі маю лише 5-ту частину суми і готова зійти на найближчій станції, то він дозволив доплатити решту як тільки ми прибудемо до Івано-Франківська. Я зателефонувала своєму батькові, а той звернувся до міліції», – розповіла Анна Коваленко, потерпіла «дівчина з собачкою», пише Галицький Кореспондент.
За правилами, провідник мав би висадити пасажирку з твариною, так як вона не мала ніяких документів на собаку, але він у погоні за наживою запропонував заплатити гроші – повідомляє прес-служба транспортної міліції.
Щойно до правоохоронців надійшла заява, вони помітили купюри, які Віктор Коваленко мав передати провіднику і після прибуття потягу на Івано-Франківський вокзал затримали вимагателя «на гарячому».
Наразі проводяться слідчі дії. Правопорушнику інкримінують вимагання грошей та хабарництво.

Власну дрельку знайшов у… ломбарді
Цими вихідними в м. Івано-Франківську близько 11 години на пульт Державної служби охорони надійшов сигнал про спрацювання тривожної сигналізації з охоронюваного ломбарду по вулиці Б.Хмельницького, що в місті Калуш. На місце події негайно було відправлено наряд групи затримання Державної служби охорони.
Прибувши на місце події, охоронець даного закладу, вказав на чоловіка, який впізнав у невідомої особи викрадений в нього шуруповерт марки «Бош».
Дану особу було затримано.
На місце події викликано слідчо-оперативну групу. В ході розслідування правоохоронці дізналися, що невідома особа дійсно викрала будівельний інструмент у 54-річного жителя Калуша, а згодом вирішив його продати – здавши його в ломбард.
Затриманого, працівники міліції доставили в Калуський райвідділ міліції для засування обставин по даному факту, а винних, до кримінальної відповідальності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Марія Мельникович, УДСО при УМВС України в Івано-Франківській області

Обікрали продавчиню
27-річна мешканка обласного центру, яка працює продавцем в одній із крамничок міста, звернулась до правоохоронців та повідомила про крадіжку. Із сумочки жінки зник гаманець, з певною сумою грошей та мобільний телефон. (Загальна сума викраденого становить понад 2 тис. 500 грн.).
Працівники Івано-Франківського міськ­відділу міліції встановили, що до скоєння крадіжки причетний 21-річний чернівчанин, до речі, вже раніше судимий. Зловмисник приїхав в гості до свого друга, а перебуваючи у товариша, очевидно витратив всі гроші. Тож, «вчасно» зайшов до магазину, доки продавець крамнички обслуговувала покупців, чернівчанин нишком витягнув з її сумки гаманець та мобільний телефон, а відтак швиденько втік з краденим.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 (Крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

НА ЛЬВІВЩИНІ КРАДУТЬ ДУБИ
У Львівській області керівнику одного з лісових господарств оголосили про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Посадовець дав вказівку підлеглим зрізати 125 дубів, порушивши правила поліпшення якісного складу лісів.
Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, на зрізані дуби лісорубні квитки не видавалися. Лісовому господарству завдано збитків на 900 тисяч гривень.
Проти керівника одного із лісових господарств порушили кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та за ч.1 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Посадовцю загрожує обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Залишається сподіватися, що пані Сех візьме цю справу під свій особистий контроль…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тарас Боднар

Замість квітів,… амфетамін
Днями на території однієї із шкіл м. Бурштин працівники Галицького райвідділу міліції задокументували факт незаконного збуту наркотиків, який виразився в пригощанні молодим хлопцем 20-річної місцевої жительки амфетаміном.
В ході огляду місця події правоохоронці виявили та вилучили порошкоподібну речовину білого кольору ззовні схожу на психотропну речовину «Амфетамін», яку 20-річний молодик зберігав з метою збуту у фольговому згортку, та дві пластикові банківську картки, на яких також виявлено залишки порошкоподібної речовини білого кольору.
Хлопець і дівчина були досліджені в обласному наркодеспансері м. Івано-Франківська на факт вживання психотропної речовини «Амфетамін». Результат виявився позитивний: наркотичне сп’яніння.
По даному факту правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 307 КК України (незаконний збут психотропних речовин). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Не оформив працівників – до криміналу
В ході прокурорської з питань дотримання вимог податкового законодавства, законодавства про оплату праці встановлено, що один із суб’єктів господарювання використовував найману працю робітників без належного оформлення трудових відносин.
Так, керівник підприємства прийняв на роботу двох водіїв, котрим більше двох років виплачував заробітну плату, не відображаючи її в бухгалтерських документах.
Відповідно із заробітної плати працівників не здійснювались відрахування у Пенсійний фонд та фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування, що позбавило їх права на соціальний захист.
За даним фактом прокуратурою Богородчанського району розпочато кримінальне провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172 КК України (Грубе порушення законодавства про працю). Досудове розслідування триває.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Викрадений ровер знайшли «за гарячими слідами»
На спецлінію «102» Галицького райвідділу міліції поступило повідомлення від 35-річного жителя с. Залуква про те, що під час відпочинку з сім’єю на березі річки Луква, невідома особа викрала підлітковий велосипед вартістю 1200 гривень, який належить його сину.
На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група Галицького РВ УМВС. Проведеними оперативно-розшуковими заходами міліціонери затримали крадія. Ним виявився 25-річний раніше судимий за незаконне виготовлення наркотичних засобів односельчанин заявника.
Під час спілкування з правоохоронцями затриманий розповів, що повертаючись додому напідпитку, побачивши велосипед вирішив забрати його, аби в подальшому продати.
Оперативники вилучили у затриманого викрадений ним транспортний засіб та повернули власникові.
По даному факту слідчим слідчого відділу Галицького РВ УМВС відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України, згідно якої правопорушникові загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

ТАК НАРОДЖУЮТЬСЯ ГЕРОЇ-ПАРТИЗАНИ
Бойовики на Донбасі тероризують місцевих мешканців, викликаючи опір і ненависть у відповідь.
Так, підприємець з Артемівська, родину якого розстріляли бойовики, почав партизанську війну.
Про це розповів під час прес-конференції колишній підприємець, а сьогодні командир спецбатальйону «Шахтарськ», Руслан Онищенко.
«Зараз сепаратисти їздять по домівках мирних мешканців і забирають чоловіків. Тих, хто не хоче воювати, змушують копати окопи, будувати блок-пости або ставлять живим щитом перед українською армією», – каже Онищенко.
Також він повідомив, що точну кількість загиблих, як серед військовослужбовців, так і серед мирного населення, порахувати неможливо.
«Раніше на Савур-Могилі на Донеччині стояв пам’ятник солдатові. Зараз від пам’ятника лишилися тільки ноги, а територія навколо нього заповнена трупами, які не дають забрати», – говорить він.
Також Руслан Онищенко повідомив, що терористи особливу увагу приділяють приватним підприємцям та їх грошам, а також вимагаючи від них співпраці у протиправних діях.
«Нас змушували брати участь у побудові блок-постів, а тих, хто відмовлявся, називали «бандерівцями» й «Правим сектором». Атакували мою автоколону, стріляли з гранатометів та кулеметів, згоріли машини, загинули працівники бази. Вбили навіть моїх улюблених собак, яких у мене було 28. Тепер у мене немає ані бізнесу, ані дому», – підсумував командир спецбатальйону.
Також Онищенко розповів про приватного підприємця з Артемівська, який кілька років займався бізнесом.
«Коли сепаратисти приїхали до його будинку, він почав з ними бій. Коли бойовики зрозуміли, що вони його так просто не візьмуть, вони приїхали на БТР й обстріляли будинок з кулемету. Підприємцеві вдалося втекти через підземний хід, але загинули його жінка та дитина. І сьогодні вже п’ятий день, як він сам веде з ними партизанську війну: періодично з’являється й убиває терористів невеликими групами по дві-три людини. Він лишив записку, у якій написав, що поки не вб’є 100 сепаратистів, не зупиниться», – повідомив Онищенко.
За його командира «Шахтарська», терористи поводяться надзвичайно жорстоко. Часто до поранених не допускають лікарів, а тих, кого вдалося забрати до лікарні, вбивають вже там.
У підсумку залишається тільки сказати, що подібним чином народився не один партизанський рух (в тому числі й УПА) у світі, народився не один месник-герой… Сьогодні цей час знову повторюється в Україні, але тільки вже на Сході, на Донбасі…
Так народжуються легенди…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності