Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

50 ТИС. ЗАСТАВИ ЗА ВБИВСТВО

Нещодавно, 19 жовтня, біля одного з кафе в Чернівцях позбавили життя Гавріліцу Анатолія, чоловіка і батька трьох дітей.
«Я думаю, що хочуть… М’яко кажучи, зам’яти матеріал», – вважає Михайло, друг загиблого. Михайло був свідком смерті друга.

Інцидент трапився пізно ввечері в суботу. Нині вже загиблий Анатолій підійшов до незнайомої компанії, бесіда переросла в бійку – це зафіксували камери спостереження. Чого стосувалась розмова, адвокат потерпілої сторони не знає. Однак, каже, що після одного з ударів підозрюваного Анатолій впав і практично одразу помер.

Родичі поминають загиблого і не розуміють, як одного ще не поховали, а іншого вже випустили під заставу у 50 тисяч гривень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Враховуючи відсутність резонансу у цій справі, враховуючи те, що є, скажімо так, у потерпілих підозра, особа, яка здійснила це кримінальне правопорушення, має впливові знайомства, буде намагатись уникнути відповідальності за скоєне, – зазначив Валерій Дутка, представник сторони потерпілого.

«Людина курку краде, її садять, а тут за вбивство… Де наша міліція, де наші закони?!», – обурюється Анатолій, тесть загиблого.

«Підозрюваному «світить» від 7 до 10 років ув’язнення, якщо злочин кваліфікуватимуть за частиною другою, статті 121-ї – нанесення тілесних ушкоджень, що призвели до смерті. – З відео, яке є в Інтернеті, чітко видно, що містяться хуліганські дії не лише в діях самого підозрюваного, а в діях іншого, поки не встановленого учасника», – сказав В. Дутка.

Представник сторони потерпілого переконаний, захист намагається кваліфікувати дії підозрюваного як неумисне вбивство, відповідно, і термін ув’язнення за це менший – до 5 років. Хоча, переконаний адвокат, помер чоловік саме від удару підозрюваного, а не від падіння на землю. Захисник підозрюваного не був із журналістами таким відвертим, однак, запевнив: «Мій підзахисний дуже боляче переживає ці обставини. Під час вирішення питання про обрання йому міри запобіжного заходу він плакав навіть у клітці. Не розумів навіть, як пояснити свій вчинок. Ми хочемо співпрацювати, ми хочемо, щоб нас правильно зрозуміли, ми хочемо, можливо, і відшкодовувати певні збитки, брати на себе певні зобов’язання», – підкреслив Геннадій Кирницький, представник сторони підозрюваного.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Хоч чоловіка, батька, сина вже не повернути, близькі померлого чекають правосуддя. Наразі слідство у справі триває.
В соцмережах розміщено відео з камер пабу «Гойра», де в яскравих деталях видно, як саме вбили Анатолія Гавріліцу, а також копії судових документів. Та попри це затриманого, Микитюка Миколу Васильовича, 1974 року народження, 20.10.2014 г. рішенням Шевченківського суду випустили під заставу в розмірі 50 000 гривень.

Ось таке воно «люстроване» правосуддя…

Джерело: Буковинська правда

ПЕРЕДІЛ ДОВКОЛА РЕЗИДЕНЦІЇ У ГУТІ?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Івано-Франківська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері провела перевірку з питань додержання вимог земельного законодавства в сільраді села Гута Богородчанського району.

Під час перевірки встановлено, що службові особи сільської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, в 2001–2002 роках незаконно передали екс-президенту Л. Кучмі та колишнім високопосадовцям і наближеним до них особам земельні ділянки вартістю 1 мільйон 793 тисячі гривень в резиденції «Синьогора».

Так, достовірно знаючи, що вказана земля є частиною державної резиденції, у зв’язку з чим перебуває в постійному користуванні Державного управління справами, всупереч законодавству, службовці видали державні акти на право приватної власності на цю землю, де вподальшому на території резиденції «Синьогора» було незаконно побудовано дачні будинки.

За фактом Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальнальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Досудове розслідування проводить прокуратура Івано-Франківської області.

На Прикарпатті державі повернуто 12 га паїв

Рішенням Господарського суду задоволено позов прокуратури Богородчанського району до одного з суб’єктів господарювання про повернення 12 га землі сільськогосподарського призначення до державної власності.
Як повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області, факт незаконної передачі цієї землі на території Нивочинської сільської ради, виявлено в ході прокурорської перевірки. Так, службовці сільради, не маючи на те повноважень, надали ділянку в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.
За результатами перевірки, прокуратурою, було пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області. В ході судового розгляду суб’єкт господарювання повернув вказану ділянку державі.

ПРОКУРАТУРА РОЗПОЧАЛА ПРОВАДЖЕННЯ ЩОДО «СИНЬОГОРИ»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку з питань додержання вимог земельного законодавства в Гутянській сільській раді Богородчанського району.

Встановлено, що службові особи Гутянської сільської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, в 2001-2002 роках незаконно передали екс-президенту та колишнім високопосадовцям і наближеним до них особам земельні ділянки вартістю 1 млн 793 тис грн в резиденції «Синьогора».

Так, достовірно знаючи, що вказана земля є частиною державної резиденції в зв’язку з чим перебуває в постійному користуванні Державного управління справами, всупереч законодавству, службовці видали державні акти на право приватної власності на цю землю.

В подальшому, на території резиденції «Синьогора» незаконно збудовані дачні будинки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даним фактом Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальнальне провадження за ознаками кримінального праворушення, передбаченого ч.2 ст 364 КК України .

Досудове розслідування проводить прокуратура Івано-Франківської області.

ЛІСНИЧИЙ ВИМАГАВ 6 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ЗА ВИВЕЗЕННЯ ДЕРЕВИНИ БЕЗ ДОКУМЕНТІВ

Прокуратура Снятинського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вимагання та одержання лісничим неправомірної вигоди.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Встановлено, що за 6 тисяч гривень службовець обіцяв сприяти місцевому жителю у незаконному вивезенні 16 кубічних метрів дубу із території Снятинського спеціалізованого агролісництва.
Під час отримання неправомірної вигоди його викрили правоохоронці.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

За втручання прокуратури державі повернуто 12 гектарів сільськогосподарських паїв на Богородчанщині

Рішенням Господарського суду задоволено позов прокуратури Богородчанського району до одного з суб’єктів господарювання про повернення 12 га землі сільськогосподарського призначення до державної власності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, факт незаконної передачі цієї землі на території Нивочинської сільської ради, виявлено в ході прокурорської перевірки. Так, службовці сільради, не маючи на те повноважень, надали ділянку в оренду для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

За результатами перевірки, прокуратурою, було пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Головного управління Держземагенства в Івано-Франківській області. В ході судового розгляду суб’єкт господарювання повернув вказану ділянку державі.

НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНІ З ГРАНАТОМЕТУ РОЗСТРІЛЯЛИ ІНКАСАТОРІВ: 4 ЗАГИБЛИХ

На кордоні Дніпропетровської та Полтавської області невідомі напали на інкасаторський автомобіль. В результаті четверо людей загинуло.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ГУ МВС.

Як зазначається пошкоджена автівка була знайдена на території Царичанського району на відстані 500 метрів від знаку Дніпропетровська область.

“30 жовтня о 00.10 до чергової частини Царичанського райвідділу міліції від працівників УДСО Дніпропетровській області надійшло повідомлення про те, що неподалік від с. Ляшківка на території Царичанського району пропав зв’язок з інкасаторським автомобілем одного із комерційних банків, який перевозив гроші. Виїздом на місце в кюветі був знайдений згорівший автомобіль “Volkswagen Т-5″, в якому знаходились 3 обгорілих тіла, та біля водійських дверей тіло ще одного чоловіка. Серед загиблих 2 співробітника УДСО та 2 інкасатора банку”, – йдеться у повідомленні.

При обстеженні на кузові автомобіля встановлені чисельні механічні пошкодження зі всіх сторін, які характерні для пострілів з гранатомету. Сейф у вантажному відсіку автомобіля відкритий, гроші відсутні. Сума збитку встановлюється, повідомляють у МВС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“На території Дніпропетровської та Полтавської областей введений план “Сирена”. Приймаються заходи для встановлення обставин злочину та затримання нападників. За даним фактом слідчим відділом Царичанського райвідділу міліції внесено відомості до ЄРДР за попередньою правовою кваліфікацією за п.6 п. 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України”, – зазначають міліціонери.

Loading

Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

В СБУ вирахували «крота»
Голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив на прес-конференції, що вдалось встановити особу, яка передала донецьким сепаратистам відомості про прибуття в Горловку і пересування трьох співробітників спецпідрозділу «Альфа»
Як відомо, офіцери були взяті бойовиками у полон, в якому утримуються досі.
Налівайченко зазначив, що співробітник СБУ, який контактував із злочинціми притягується до відповідальності.
Також глава СБУ спрогнозував, що офіцери «Альфи» найближчим часом будуть звільнені з полону. Так воно і відбулось – за кілька годин альфівців обміняли на «Народного губернатора Донеччини» Павла Губарєва.

Джерело: НовийПІК

БЕЗ ПОСТРІЛУ СЕПАРАТИСТА
У Херсонській області у вівторок, 13 травня, під час переміщення на одній із самохідних артилерійських установок (САУ) сталася пожежа, внаслідок чого загинуло двоє військовослужбовців, ще двоє було поранено, повідомили у прес-службі Міністерства оборони.
У повідомленні зазначається, що опікові поранення різного ступеня важкості.
Додається також, що п’ятий військовослужбовець зі складу екіпажу залишився неушкодженим.
Поранених військовослужбовців санітарним літаком Повітряних Сил ЗС України доставили до одного з військово-медичних лікувальних закладів Міністерства оборони України.
Редакція «ЗЛ» висловлює щирі співчуття сім’ям загиблих.

І ЦЕ НАЗИВАЄТЬСЯ «АТО»
У будинку маріупольської міліції 9 травня були саме терористи, яких і знищували українські військові. Це підтвердив заступник командира батальйону «Азов», який безпосередньо приїхав до відділку міліції на прохання про допомогу.
Члени батальйону особисто звільнили перший поверх від терористів, знешкодивши 4-х осіб.
Також вони впізнали і затримали людину на прізвисько Мангуст. Цей бойовик брав участь у штурмі та віддавав накази терористам.
«Ми вимушені були повернутися у двір будівлі МВС. У цей момент із будівлі стали вибігати люди – хто в цивільному, один чоловік навіть у спідньому вийшов. Ну, як ви розумієте, це був спосіб евакуюватися терористам», – розповів заступник командира батальйону «Азов» Ярослав Гончар.
«Один із членів моєї групи впізнав цього Мангуста. У нас була оперативка на нього ще до початку операції. Його було заарештовано і передано співробітникам внутрішніх військ. Як з’ясувалося згодом, його відпустили», – повідомив Гончар.
Раніше у Донецькій ОДА поскаржилися, що маріупольська міліція не реагує на мародерів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами вітчизняних ЗМІ

ГОРІЛЧАНИЙ «ТЕРАКТ»
У 35-річної мешканки с. Івано-Франкове, що на Львівщині, вилучили 90 літрів підробленої горілки.
Про це інформує прес-служба Головного управління Міндоходів у Львівській області.
У неї знайшли також корки, лійку, шланг, спиртометри і етиловий спирт.
Працівники слідчого управління ГУ провели досудове розслідування. Жінці інкримінували злочин, передбачений ч. 1 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
Яворівський районний суд оштрафував жінку на 8,5 тис. грн. і конфіскував незаконно виготовлену продукцію та обладнання для її виготовлення.

Забув свій… автомобіль
У Косівському районі після наїзду на пенсіонерку водій «Славути» кинув машину і втік.
Ця дорожньо-транспортна пригода сталася в неділю вранці в селі Стопчатові. Рухаючись дорогою «Косів-Яблунів», автомобіль «ЗАЗ Славута» наїхав на 76-річну місцеву жительку.
Водій не надав потерпілій пенсіонерці допомогу, а втік з місця події. Травмовану жінку доставили в центральну районну лікарню. Прибулі правоохоронці опитали потерпілу та очевидців аварії й встановили, що за кермом «Славути» в момент наїзду був 25-річний житель села Уторопів. Проводиться перевірка.

Чергове затримання цигарок прикордонниками
9 травня 2014 року, прикордонники відділу «Фальків» Чернівецького загону в черговий раз виявили тютюнові вироби, що планувались до незаконного переміщення через державний кордон до Румунії. За інформацією, що надійшла завчасно, правоохоронці провели пошук на ймовірних напрямках протиправної діяльності, за результатом якого, в лісистій місцевості, виявлено біля 20 тис. пачок цигарок марок «Фест» та «Вічерой».
Проведено документально – процесуальні дії відносно виявлених тютюнових виробів та здійснено оперативний пошук причетних осіб даного правопорушення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прес-служба Чернівецького
прикордонного загону

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності