Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

Ухиляння від виконання батьківських обов’язків

Прокуратурою Тисменицького району проведено перевірку стану додержання законності у сфері соціального захисту неповнолітніх при призначенні, використанні та припиненні виплати допомоги на дітей.
Встановлено, що 37-ми річна мешканка одного із сіл району, отримуючи соціальну грошову допомогу на утримання дітей, витрачала ці кошти на розваги та алкоголь.
Так, впродовж трьох років держава виплатила жінці, як багатодітній матері, майже 400 тисяч гривень. Однак, замість того, щоб витратити їх на потреби своїх 10-ти дітей, з котрих лише одна повнолітня, горе-матір спускала їх переважно на спиртне. При цьому, як з’ясувала прокуратура, матеріально-побутові умови в яких проживають діти є неприпустимими і становлять реальну загрозу для їх здоров’я та розвитку. Діти не отримують повноцінного харчування та не мають належного сезонного одягу і взуття, а санітарний стан в помешканні, де вони проживають, критичний.
За результатами перевірки прокуратурою району розпочато кримінальне провадження, за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КК України. Досудове розслідування триває.

Звертатися до суду по Інтернету
З 2015 року українські громадянизможуть спілкуватися з судами по Інтернету. Принаймні, подавати позовні заяви.Таке рішення ухвалила Рада суддів України навиїзному засіданні в Вінниці, як повідомляє у своєму сюжеті ТСН.
Щоб користуватися такою послугою, потрібно буде заповнити анкету і віднести її до суду для перевірки персональнихданих. Електронною поштою можна буде пересилати та інші документи. Представникисистеми українського судочинства вважають, щозавдяки такій новації справи розглядатимуться швидко, крім того, це дозволить заощадити бюджетнігроші.
«Щоб не завантажувати суд відвідувачами, щоб справу не пересилати поштою. Адже на пошту йде дуже багато бюджетних коштів. Аце заощадить і дасть можливість перенаправитикошти на інші потреби судів «, – заявила глава Ради суддів Валентина Симоненко.

Подвійне вбивство у Стебнику
На базі УВТК в одному з боксів знайшли вбитим 17-річного стебничанина Андрія Лабойко. На тілі жертви було виявлено множинні сліди від ножових поранень.
Також в цей день невідомі вбили його матір, тіло якої виявили в їх домі. Сім’я проживала в будинку по вул. Дрогобицька, 46, що знаходиться біля магазину «Софія».
Міліціонери стверджують, що вбивство відбулось вчора близько 7-ї години вечора. Наразі правоохоронні органи проводять розслідування та встановлюють причини цього жорстокого вбивства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зґвалтували неповнолітню
Про зґвалтування неповнолітньої доньки повідомила у чергову частину Теребовлянського райвідділу міліції мешканка села Гумниська. Вона заявила, що над її тринадцятилітньою донькою, ученицею сьомого класу, поглумилися двоє чоловіків.
Зі слів доньки, усе трапилося в середині жовтня. Двоє двадцятивосьмирічних мешканців села Семенів, на території колишньої недіючої тракторної бригади села Гумнисько, спочатку напоїли неповнолітню, а потім проти її волі, скориставшись безпорадним станом, вступили із нею в статеві зносини.
Даних осіб, каже начальник Теребовлянського райвідділу міліції Микола Сивуля, направили на судово-медичну експертизу, слідчі, в свою чергу, перевіряють усі обставини цього злочину та причетність до нього фігурантів справи.
Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 152 частиною 4 (зґвалтування малолітньої).

Трагічне ДТП на Прикарпатті
У неділю, 9 листопада, о 02:00 год. в селі Гаврилівка Надвірнянського району на Прикарпатті автомобіль «ВАЗ 21010» з’їхав з проїжджої частини дороги, зіткнувся з дерев’яною огорожею та перекинувся.
Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди дві пасажирки віком 17-ти та 15 років отримали тілесні ушкодження у вигляді переломів і направлені в Надвірнянську центральну районну лікарню.
19-річний юнак, котрий також був у автомобілі, від отриманих травм помер на місці події.
Надвірнянські рятувальники та працівники міліції перекинули автомобіль на колеса, рятувальники гідравлічними ножицями вирізали двері та стійку автомобіля для вивільнення тіла загиблого.

За інформацією управління ДСНС в Івано-Франківській області

Виявили розтрату бюджетних коштів
Івано-Франківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері проведено перевірку з питань використання службовими особами ВП «Управління будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд № 4» ДТГО «Львівська залізниця» державних коштів, які були спрямовані на виконання ремонтних робіт будівель та приміщень вузлової лікарні станції Коломия ДТГО «Львівська залізниця.
Встановлено, що посадові особи вказаного управління при виконанні робіт з ремонту даху завищили їх вартість. Зокрема, посадовці за завищеними вдвічі цінами закупили пиломатеріали.
Як наслідок, зайво витрачено майже 47 тисяч бюджетних гривень.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України. Досудове розслідування триває.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лісничий вимагав…
Прокуратура Снятинського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вимагання та одержання лісничим неправомірної вигоди.
Встановлено, що за 6 тисяч гривень службовець обіцяв сприяти місцевому жителю у незаконному вивезенні 16 кубічних метрів дубу із території Снятинського спеціалізованого агролісництва .
Під час отримання неправомірної вигоди його викрили правоохоронці.
Відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Виявлено 14 фактів незаконного видобутку гравію
Прокуратурою Тисменицького району скеровано обвинувальний акт стосовно жителя району, котрий здійснював незаконний видобуток корисних копалин на території с.Черніїв.
Так, 29–річного зловмисника було викрито під час прокурорської перевірки. Незаконний забір піщано-гравійної суміші із прибережної смуги річки Бистриця Надвірнянська він здійснював за допомогою екскаватора та двох вантажівок «Камаз».
На разі досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочатому щодо нього за ч.2 ст. 240 КК України завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.
Варто зазначити, з початку року за результатами перевірок щодо законності видобування надр та піщано-гравійної суміші з русел річок Тисменицького району, зареєстровано 14 кримінальних проваджень, у 12 з яких досудове розслідування завершено.
За постановленими судами обвинувальними вироками до державного бюджету сплачено близько 42 тис.грн. штрафів.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ВБИЛИ ЗА ДОПОМОГУ СВОЇМ
Під Слов’янськом розстріляли фермера за допомогу українським військовим. Трагедія сталася на очах у рідних загиблого.
У селі Сергіївка під Слов’янськом терористи розстріляли фермера на очах у членів його сім’ї.
Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Чоловіка вбили за «зв’язки з «Правим сектором»». Як виявилося, загиблий допомагав українським силовикам продуктами харчування.
Нагадаємо, один з учасників АТО розповів, що за одну ніч вдалося знищити більше сотні терористів.

«ПРОКЛЯТА» ВУЛИЦЯ У ТЕРНОПІЛІ. НОВА ЖЕРТВА
Днями у Тернополі на вулиці Тарнавського ще й на пішоходному переході сталась аварія. За словами очевидців, автомобіль збив хлопчика. Потерпілий переходив на зелене світло, яке почало мінятись на жовте, як його збили.
Інформацію про ДТП підтвердив «Погляду» начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ в Тернопільській області Василь Барановський. Подробиці обіцяв розповісти згодом.
Нагадаємо, по вулиці Тарнавського часто стаються аварії. Так нещодавно по цій вулиці у ДТП одночасно потрапило три автівки. Згодом збили жінку та молодик на «Volksvagen» збив хлопця на «Яві». Також ця вулиця вважається однією з найкривавіших у Тернополі.

Джерело: НП Погляд

Рацію має сусід, а у мене кулемет
76-річний дідусь зберігав у себе німецький кулемет MG і більше тисячі патронів.
У Харкові 76-річний чоловік зберігав удома німецький кулемет і понад тисячу патронів. Мовляв його попросив знайомий.
Оперативники розшукали власника арсеналу. Ним виявився 27-річний харків’янин.
Він переконував, що займається розкопками і пошуком зброї, яку реставрує для своєї колекції. В міліції йому не повірили і відкрили кримінальне провадження.
Ну як тут не пригадати відомий анекдот: «Куме, ви слушно кажете, себто маєте рацію» – «Ні, рацію має сусід, а у мене тільки кулемет»…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

СПІЙМАЛИ КАЛУСЬКОГО ВБИВЦЮ
Минулої середи, 14 травня, уночі на вулиці Пушкіна в Калуші було вбито молодого чоловіка1993 року народження.
З розповіді Василя Хомина, події розвивалися так: близько 01 години ночі компанія з 4-х осіб під’їхала до нічного кіоску «попити кави». Незабаром туди ж підійшли двоє чоловіків, з якими зав’язалася словесна перепалка. Більша компанія була більш спокійнішою, менша – агресивно налаштована. Але згодом двоє чоловіків пішли.
20-річний хлопець все ж вирішив з’ясувати, чому чоловіки були так агресивно налаштовані щодо них.
Саме цей мешканець села Голиня, 1993 року народження, котрий працював таксистом і займався боксом, наздогнав чоловіків. За ним пішов його товариш, якийтільки помітити, як хлопець відвертається від чоловіків. І одразу ж падає…
З’ясувалося, що його поранили ножем. Хлопець помер дорогою до лікарні.
По гарячих слідах правоохоронці затримали вбивцю. Ним виявився раніше суджений калушанин 1973 року народження, який і завдав хлопцеві смертельного удару в серце.
Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу, а його товариш виступає свідком.
Відкрите кримінальне провадження за ст. 115, ч. 1 (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років).

Підготував Тарас Боднар

На Прикарпатті СБУ спалила коноплі на 20 млн грн
У вівторок, 20 травня, на Прикарпатті спалили майже три тонни коноплі. Дурман силовики вилучили у місцевого наркоторговця в селі Хотимир. Наркотик чоловік вирощував на 80-ти гектарах землі під виглядом водно-рибної ферми. Звідти траву роками розповсюджували територією всієї Західної України.
Вартість такого обсягу дурману експерти оцінили у 20 мільйонів гривень.
«Ця справа стала резонансною не лише на Прикарпатті, а й по всій Україні. Це найбільша кількість рослинного наркотику, вилучена за часів незалежності. Шляхом примусу та залякування наркоторговці залучали до робіт на плантаціях, які складали десятки гектарів, мешканців села», – розповіла речниця Івано-Франківського обласного управління СБУ Марія Римар.
Усіх фігурантів цієї справи затримали та засудили на термін від 8 до 10 років позбавлення волі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами прес-служби УМВС в Івано-Франківській області

Обкурена водій БМВ у Львові збила дитину
16 травня, близько 18.30 год. на вул. Дорошенка сталось ДТП. Свідки пригоди кажуть, що дівчинка бігла додому та не помітила машину.
«Її підкинуло приблизно на два метри вгору, тіло впало на інше авто, припарковане на тротуарі, а звідти на тротуар», – розповів свідок аварії.
Аварія сталась за адресою Дорошенка, 17. Під колеса потрапила 11-річна дівчинка. Свідки зазначають, що дівчина перебігала дорогу поза межами «зебри» та не помітила, що на неї несеться BMW, за кермом якої була жінка.
Зазначимо, що водій рухалась в напрямку центру, а це дозволено лише громадському транспорту. Відомо, що на момент аварії дівчинка була жива, її госпіталізували.
Як стало відомо Львівському порталу, водій BMW сіла за кермо у стані наркотичного сп’яніння. 23-річна водій була задурманена марихуаною. Це засвідчили медики під час її огляду після скоєння ДТП.
За повідомленням джерел Львівського порталу, дівчинку забрали в реанімацію. Зі слів матері, медики зашили рани на голові, однак дитина наразі не відчуває кінцівок.

Джерело: НовийПогляд

ХАБАР У МІЛЬЙОН
На мільйонному хабарі затримано чиновника, «який зняв» в Одесі Володимира Боделана.
Служба безпеки України затримала заступника голови Державної служби з надзвичайних ситуацій, зафіксувавши факт вимагання та отримання ним хабара.
«14 травня директор приватної комерційної фірми, громадянин «М», перебуваючи в службовому кабінеті заступника голови ДСНС «Н» передав чиновнику неправомірну винагороду за сприяння у здійсненні підприємницької діяльності, зокрема за підписання актів прийняття в експлуатацію систем протипожежного захисту ТРЦ в місті Луцьк», – йдеться в повідомленні СБУ.
Частина хабара в розмірі близько 200 тисяч гривень була захована в портфелі під особистим столом чиновника в його службовому кабінеті. Загальна сума, яку він вимагав, повинна була скласти 1 мільйон гривень, решту суми підприємець мав передати найближчим часом.
Стосовно затриманого працівниками Дарницького військової прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 368 КК України. Ряд ЗМІ підтверджують, що мова йде про заступника голови ДСНС України генерал-майора Олександра Недобіткова.
Варто зазначити, що саме Олександр Недобітков представив колективу одеських рятувальників нового керівника, повідомивши при цьому, що колишній глава обласного управління ДСНС, Володимир Боделан, відправлений у відставку.
Олександр Недобітков раніше очолював управління ДСНС Криму, проте був викритий «в періодичних грошових стягненнях з осіб начальницького складу підпорядкованих підрозділів», після чого був знятий з посади. Проте, пізніше він за допомогою суду поновився на посаді, причому в даний час (інформації про його звільнення поки немає) займає посаду заступника глави ДСНС України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: novostnik

«ГОП-СТОП» ПО-СТАНІСЛАВСЬКИ»
Днями правоохоронці Івано-Франківського міськвідділу міліції на одній із вулиць міста затримали молодого чоловіка, який пограбував перехожого чоловіка, забравши в нього дорогий мобільний телефон.
По гарячих слідах проведеними заходами працівники карного розшуку спільно з дільничними інспекторами міліції затримали підозрюваного у скоєнні грабежу. Ним виявився 20-річниймешканець обласного центру, який в скоєному зізнався. Наразі телефон вилучено, та згодом буде повернуто власнику.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
Також нещодавно на одній із вулиць обласного центру правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який такожт промишляв «гоп-стопом» – пограбував школяра.

За матеріалами прес-служби УМВС в Івано-Франківській області

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності