Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Кримінал

Гуцул з гралями – це Вам не Ляшко
Днями Яремчанський міський суд завершив розгляд кримінальної справи щодо гарячкуватого мешканця Ворохти.
В одну з ночей червня ц. р., близько півночі, нетверезий молодий гуцулик з вилами в руках ввірвався в зал очікування залізничної станції селища. Там якраз чекали потяга додому троє стомлених туристів з Нововолинська. Хуліган, спрямувавши до одного з чоловіків вила вістрям до грудей, почав безпричинно чіплятися, начебто бажаючи закурити. Оскільки туристи не палили – запропонували підсудному грошей на цигарки. Однак це лише розлютило гуцула – він продовжив розмахувати вилами, лаявся та навіть наніс тілесні ушкодження постраждалим.
Туристи зуміли відібрали в агресора вила та виштовхали його з залу очікування. Та обвинувачений розбив скло вхідних дверей і знову забрав вила. Втихомирити чоловіка зміг лише наряд міліції.
Під час суду мешканець Ворохти свою вину визнав. Вказав, що того дня випив багато спиртного, і навіть не пам’ятає свій хуліганський вчинок.
При винесенні вироку суд врахував характеристики Громадського руху «Спільна справа», Громадського Фонду «Рабів до раю не пускають» та ГІ «Автосотня», де вказано, що підсудний приймав активну участь в революційних подіях на Майдані Незалежності, проявив героїзм та відвагу, отримав поранення, в даний час працює волонтером і потребує покращення здоров’я та реабілітації.
В підсумку суд призначив хулігану покарання у виді позбавлення волі строком на два роки, однак спершу дав випробувальний термін на один рік.

«СВОЛОЧНИЙ ФРАНКІВСЬК»
В Івано-Франківську невідомі в жорстокий спосіб знищують дворових цуценят – обливають собачі будки горючою речовиною та підпалюють їх разом із тваринами. Зоозахисники обурені: варвари коять таке перед очима в маленьких дітей.
Це – затишна частина Івано-Франківська. Поряд з новобудовами – невеличке дачне містечко. І як зазвичай, поблизу людей – чимало дворових собак. Місцеві їх підгодовували. Особливо піклувалися про песиків, які народилися кілька місяців тому. Власноруч збудували їм житло, щоб малі не замерзли взимку. Та одного дня його спалили.
Наталя Домбровська, мешканка
м. Івано-Франківська:
– Наші жорстокі люди, настільки жорстокі, що спалили будку разом з цуценям, то просто в голові не вкладається, ми прийшли їх кормити, лишилося тільки згарище, двоє цуциків вже не було, жіночка сказала, я була на роботі, що цуценя згоріло разом з будою.
Усе коїлося перед очима в малих дітей.
Ілона, школярка:
– Ми з подружкою прийшли, побачили дим, ми почали переживати, ми їх шукали, песиків ніде не було.
Люди знайшли собачат, що вижили, та облаштували їм нове місце. За якийсь час замість буди знов побачили згарище. Звернулися до зоозахисників. Як виявилося, такі аутодафе не поодинокі.
Наталя Когут, зоозахисниця:
– Это не одиночный случай, в том году палили будки, которые сделали дети, чтобы щенки не замерзли, мы узнали, что еще раз палили, были свидетели, что машина поливала будки.
Мешканці навколишніх будинків розповідають, що палії їздять машиною. Діють чітко та швидко.
Наталя Домбровська, мешканка
м. Івано-Франківська:
– Говорили очевидці, що бачили машину, з машини чимось поливають, мабуть бензином, поливають і тікають.
Ігор, мешканець
м. Івано-Франківська:
– Вандали, так з тими людьми і треба поводитися, просто ізверги.
Люди звернулися в міліцію. Та місцеві кажуть – правоохоронці справою не дуже переймаються. Мовляв – паліїв знайти нелегко. Зоозахисники ж провадять своє розслідування.
Наталя Когут, зоозахисниця:
– У нас есть свои версии: коммунальщики, которые хотят уменьшить количество собак, частные лица, которые строят новобудовы, догхантеры, которые зверски расправляются с собаками.
Поки нелюдів ловлять, про чотирилапих дбають волонтери. Зоозахисники ж просять людей бути пильними і повідомляти про убивць тварин у міліцію.
Світлана Козлик,
Марина Криворотова, НТН

Стрілянина в Тернополі
Стріляні рани правого стегна отримав житель Тернополя. 34-и річний мешканець обласного центру повідомив телефоном у міськвідділ міліції, що у нього в центрі міста стріляли з предмета, схожого на пістолет. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.
За словами начальника Тернопільського міського відділу міліції Петра Гукалюка, конфлікт виник на дорозі. Водії, зупинившись, почали з’ясовувати стосунки. В ході словесної перепалки один з чоловіків кілька разів вистрілив з пристрою вітчизняного виробництва. Одна з гумових куль влучила у співбесідника.
В результаті – останній отримав проникаюче поранення стегна. Його госпіталізували до хірургічного відділення обласної лікарні.
Наразі проводяться слідчо-розшукові дії. Правоохоронці з’ясовують, чи мав право тернополянин носити зброю.
Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань. Статтю, відповідно до якої відповідатиме підозрюваний, встановлять слідчі.

Дідух:… «Свобода» перейшла на фінансування Курченка (Коломойського)
Львівський бізнесмен Володимир Дідух, відомий також як кримінальний авторитет Вова Морда, заявив, що свого часу дав ВО «Свобода» $48 млн. на розвиток.
Про це він роповів в інтерв’ю газеті «Експрес».
Гроші на утримання осередків партії, мітинги та зарплату функціонерам, зі слів Дідуха, він не давав особисто лідерові партії Олегові Тягнибоку, а передавав через народного депутата України від «Свободи» Ігоря Кривецького.
«Тягнибоку особисто гроші не давав, давав Пупсу (прізвисько Ігоря Кривецького – ред.). Щоб не сказали, що гроші на партію дав кримінальний авторитет. Таким чином, Пупс передавав ніби від себе мої гроші. Я перекривав фінансування усієї партії», – каже Дідух.
«Я сказав: він (Курченко, людина близька до Коломойського – ред.) на мільярди, під виглядом транзиту, ввозить у країну бензин, а потім топить його всередині країни без сплати податків. Мочіть його. Ви маєте зупиняти такі схеми, ви ж опозиція. А Пупс мені сказав: «Он нам больше денег дает». І так наші стосунки почали ламатися», – заявив Дідух.
Також він розповів про здирництво партійців в епоху генпрокурорства члена «Свободи» Махніцького. Як повідомив «авторитет», тоді свободівці брали гроші «скрізь». За виручені кошти націоналісти придбали два готелі.
«Вони, будучи у владі, прийняли $600 млн. Подивіться, які він (Пупс – ред.) готелі купив – «Жорж» у центрі Львова, «Хаят» – у центрі Києва, банки скупили. $200 млн. дали тільки за «Хаят», – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

КРИВАВИЙ СТОМАТОЛОГ
… Саме так можна назвати гостросюжетний детективний роман, події якого розгорнулися в Івано-Франківську, і жахливі подробиці якого стали відомими минулого тижня міліції та загалу…
Так минулого тижня в обласному центрі Прикарпаття на початку вулиці Вовчинецької, у дворі біля будинку № 4, у поліетиленових пакетах знайшли два розчленовані чоловічі трупи
За словами начальника обласного управління карного розшуку Ігоря Бабюка, у вчиненні вбивств зізнався мешканець Івано-Франківська 1985 р. н., раніше не судимий. За освітою – медик, мав свій стоматологічний кабінет, розташований у звичайній квартирі, поруч місця страшної знахідки, по вулиці Грюнвальдська. Саме там збиралася компанія молодих людей, яка розпивала спиртні напої.
Зі слів полковника Бабюка перше звернення про зникнення надійшло 13 вересня ц. р.. У відділ міліції звернулися батьки, чий син 1979 р. н. зник. У ході розслідування було встановлено, що чоловік перед зникненням перебував у будинку по вулиці Грюнвальдській, де й збиралася вищезгадана сумнівна компанія. А 8 жовтня до правоохоронців звернулися ще одні батьки, у яких також зник син 1987 р. н. Це стало підставою для міліції вважати, що до зникнення чоловіків причетні учасники компанії пияків.
Провівши всі можливі оперативно-розшукові заходи, міліція встановила, що до злочину причетний один з компанії. Власне, після численних допитів 29-річний стоматолог зізнався у скоєному злочині. Окрім того, міліція також працює з його співмешканкою, яка допомагала розчленовувати тіла, і саме через п’яні ревнощі до якої підозрюваний скоїв вбивства…
Обидва вбивства відбулися у будинку проживання убивці. За показами «кривавого стоматолога», одну людину він убив у квартирі, другу – у підвалі. Наразі ці факти перевіряються. Втім, згідно з попереднім оглядом трупів судмедекспертами, одну людину він убив, встромивши ножиці в око. Другу – встромивши в око уже ніж.
«Вживаючи алкогольні напої, компанія напивалася до такого стану, що в процесі допитів усіх учасників подій декілька осіб узагалі не пам’ятали обставин вживання алкогольних напоїв. Тобто напивалися до втрати свідомості, відповідно, не могли чітко розповісти про хронологію подій», – каже Ігор Бабюк.
Тому за поясненнями правоохоронців, у таких справах обов’язково проводиться як психологічна і психіатрична експертиза, щоб оцінити стану особи, скоївшої злочин.
А уже за кілька днів після виявлення трупів, 14 листопада, підозрюваного стоматолога було доправлено до Івано-Франківського міського суду для обрання міри запобіжного заходу.
Під час судового засідання слідчий суддя встановив, що 07.09.2014 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння підозрюваний позбавив життя свою першу жертву, і в такому ж стані 04.10 2014 року іншу. Після скоєння злочинів підозрюваний ховав тіла жертв у сусідньому до власного дому дворі.
Дані два вбивства відносяться до категорії особливо тяжких злочинів, за вчинення яких згідно ч. 2 ст. 115 ККУ передбачено позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.
В судовому засіданні обвинувач наполягав на обрані міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без визначення суми грошової застави. Цікаво, що проти цього не заперечували ні захисник ні підозрюваний.
Отож, враховуючи всі обставини Івано-Франківський міський суд постановив обрати підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Відомо, що співмешканку вбивці також тримали певний час під вартою. Її дії вивчають слідчі. Наразі не доведено, що вона безпосередньо причетна до двох убивств. Але йдеться про те, що вона не донесла інформацію про тяжкий злочин, тому, за певною інформацією, вона у даній справі поки проходить як «свідок».
Іван Луйко

ЗАТРИМАЛИ ВУЛИЧНОГО ГРАБІЖНИКА
Оперативники Івано-Франківського міськвідділу міліції на одній із вулиць затримали хлопця, який пограбував перехожого чоловіка. Зловмисник відібрав у нього дорогий мобільний телефон та золоті вироби.
Після отриманого повідомлення про грабіж правоохоронці негайно розпочали розшук зловмисника. Проведеними заходами працівники карного розшуку спільно з дільничними інспекторами міліції затримали підозрюваного у скоєнні грабежу. Ним виявився 18-річний місцевий житель. Під час спілкування з міліціонерами парубок у скоєному зізнався. Наразі телефон і золото вилучено, та згодом будуть повернуті власнику.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 186 (грабіж) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.
СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області

Loading

Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

КОЛОРАДИ ВИПУСКАЮТЬ ЗЕКІВ

Минулої п’ятниці, 23 травня, згідно з інформацією місцевих активістів, в місті Дзержинськ Донецької області терористи звільнили всіх ув’язнених з місцевої в’язниці і видали їм зброю. Незаконно звільнені ув’язнені ходять вулицею зі зброєю, грабують банківські установи та магазини…
Джерело: inforesist

ТЕРОРИСТИ ГУЛЯЮТЬ КОРДОНОМ

У суботу, 24 травня, близько 4.00  ранку військовослужбовці Держприкордонслужби України в районі пункту пропуску «Дібровка» (Донецька обл.) зафіксували черговий факт несанкціонованого перетину кордону з боку РФ п’яти вантажівок та двох легкових автомобілів з озброєними людьми.
Як повідомляє департамент інформаційної політики МЗС України, офіційний Київ переконаний, що «ця провокація відбулася за безпосередньої участі та заохочення російських прикордонників».
«Організоване російською владою проникнення на територію України озброєних терористичних формувань є нічим іншим, як черговим актом агресії проти нашої держави, цинічним нехтуванням Росією норм і принципів міжнародного права. Звертаємося до всього міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити всіх можливих заходів, щоб зупинити агресора, не дати йому зруйнувати процес демократичного волевиявлення українського народу», – йдеться в заяві департаменту.
ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ХТО ПЕРЕТВОРИВ КОНОПЛІ У МАРИХУАНУ?

Івано-Франківські дільничні інспектори міліції на одній із вулиць міста виявили хлопця з наркотичною речовиною в кишені.
Як виявилось, 22-річний житель зберігав при собі біля п’яти грам марихуани.
На місце події прибула слідчо-оперативна група міського відділу міліції. В присутності понятих міліціонери вилучили пакет, наповнений речовиною рослинного походження, схожою на марихуану, вагою близько п’яти грам.
Правоохоронцям чоловік розповів, що наркотичну речовину зберігав для власного вживання.
Наразі, за даним фактом, проводиться подальша перевірка. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту). Чоловіку загрожує обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Речові докази вилучені та направлені до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС в області для проведення хімічного дослідження.
Гірко сьогодні усвідомлювати, що рослину, з котрої ще нещодавно робили якісний одяг та лікувальну цілющу олію, сьогодні негідники перетворили у звичайнісінький наркотик…
Анатолій Тирчик

ТАМ ВІЙНА, А ТУТ КОРУПЦІЯ

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Львівській області викрили корумпованого керівника Навчально-консультаційного центру одного з вищих навчальних закладів області.
Про це повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.
Який саме ВНЗ представляє затриманий, у повідомленні не уточнено.
Оперативники УБОЗ встановили, що професор вимагав та отримував неправомірну вигоду від абітурієнтів за сприяння у вступі до навчального закладу та студентів за здачу екзаменаційних сесій.
Зі слів в.о. начальника УБОЗ ГУМВС України у Львівській області полковника міліції Дениса Гусашвілі, у результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів кандидата економічних наук затримали «на гарячому» під час отримання ним грошових коштів у сумі 1 тисячі доларів США.
«Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу», – підкреслив Денис Гусашвілі.
Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком до 10 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«ФРАНКІВСЬКИЙ ШУМАХЕР»

О 4.00 ранку у вівторок, 27 травня, не цілком тверезий 24-річний водій в’їхав у парадну будинку на розі вулиць Січових Стрільців та Шашкевича (біля колишнього «Молочного кафе»), що в Івано-Франківську.
Водія з політравмами доправили у Першу міську лікарню, а мешканців будинку, довелося тимчасово на кілька годин евакуювати з їхніх помешкань, допоки пожежниками не було прийнято необхідних мір, щоб уникнути вибуху авто.
А, можливо, «франківський шумахер» просто хотів припаркувати своє авто під чиїмись дверима на другому чи третьому поверсі? Сподіваймося, що наші доблесні правоохоронці скоро все з’ясують…

Тарас Боднар

ВПІЙМАЛИ АКУМУЛЯТОРНОГО ЗЛОДІЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції підозрюють 46-річного жителя обласного центру у серії крадіжок з автомобілів. Від злодія потерпали власники вітчизняних транспортних засобів. З їхніх машин зловмисник вночі викрадав акумулятори.
Серія крадіжок акумуляторних батарей прокотилася обласним центром. До міліціонерів стали звертатися потерпілі. Заявники скаржилися, що вночі невідомий викрадав з їхніх автівок акумуляторні батареї. Жертвами злодія, як правило, ставали власники «Жигулів».
Співробітники Тернопільського міськвідділу міліції взялися розслідувати злочини і вже незабаром вийшли на слід підозрюваного. З’ясувалося, до крадіжок причетний раніше судимий 46-річний житель обласного центру. Міліціонери довели його причетність до шести крадіжок акумуляторних батарей з автомобілів.
Підозрюваний не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. На злочинний шлях ступив ще неповнолітнім. Крадіжки стали для нього чи не єдиним способом існування. Через це не раз опинявся у в’язниці. Останню судимість отримав за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів. Звільнився влітку минулого року.
Як встановили правоохоронці, крадіжки з автомобілів тернополянин почав вчиняти в січні цього року. На полювання виходив вночі. Вибирав «Жигулі» старого випуску і без сигналізації. Коли небезпеки не було – брався за діло. Відкривав капот і знімав акумуляторні батареї. Крадене здавав на металобрухт. І байдуже, що автовласники терпіли чималі збитки, а брухт обходився в рази дешевше. За один акумулятор злодій виручав 70 гривень, тоді як ринкова вартість – понад 500 гривень.
Проти тернополянина відкрито кримінальне провадження за статтею 185 частина 2 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). За вчинене йому загрожує арешт на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Триває досудове розслідування.

Цілих 5 хвилин перед розстрілом варта розмовляла з «колорадами»?..

На сайті durdom.in.ua вітчизняні журналісти виявили доволі цікаву публікацію, яку скоріш за все можна вважати за правдиву розповідь очевидця страшних подій у Волновасі. Він підписався «Позивний»Топаз». Його розповідь заслуговує на особливу увагу, бо є й достатньо відвертою і детальною.
Подаємо без змін.
Пише очевидець подій бійні в Волновасі.
«Ніхто тут своїх не валив.
Блокпоста там не було.
Минулу ніч (з 20 на 21 – ред.) до 6 ранку я з ними пробув там. Ранком, коли їх поклали, – до половини четвертої. І поїхав додому… даремно. Пропущу дуже багато фактів, які починалися з першої години ночі (не для форумів вони).
Вранці, дізнавшись про те, що трапилося, відразу туди полетів.
Без десяти хвилин п’ятої години ранку під’їхав броньовик Привата (їх викрутили на півночі області раніше в кількості близько 15), на них ДНР розсікають безсоромно по області. Став трохи далі лісосмуги, яка навпроти знаходиться.
Вийшли чорти звідти – типу ми «Дніпро» і все таке, ми з вами, ми проти «коло радів»… Розмова з ними тривала 5 хвилин. Далі підлітає ще один броньовик, зупинився вже перед лісосмугою. Звідти відразу ж вибігають бійці. Всі як один в положенні «з коліна» починають вести прицільну стрільбу – не хаотично, а чітко працювали…
Солдати починають вести вогонь. Але по них відкривається вогонь з першої машини. Солдати працюють на дві точки вогню… А навпроти в з лісосмуги починають «мухами» і «джмелями» валити.
Маємо три вогневих точки…
«Колоради» луплять відразу по другій БМП і по ЗІЛу 131. Першу БМП не чіпають. Забіжу трохи наперед: в такому положенні машини стояли, тому що у першої не було стартера, вона заводилася тільки з штовхача, і задня повинна була дзьобом штовхнути першу для старту. Тому «колоради» й вгатили другу, а не першу… Прорахувалися. Вони потім намагалися завести першу, але не змогли і при відході, вже наприкінці бою, вальнули з «джмеля» по бронемашині.
Там стояла велика армійська палатка, в ній спали солдати. 11 були на варті, ось в основному ті 11 всі і полягли…
Поранені – ті, хто в полі через «буханки» стріляв і в кущах вів вогонь.
«Колорадів» поклали теж добряче…
Минає дві години, вже зібралися «швидкі», мєнти, допомога на БТР з інших місць дислокації. Приходять на допомогу дві 24-і та одна 8-а – вертушки.
Перед заходом з тилу вертушки бабахнули боєприпаси в задню БМП…
Пілот з повітря що бачить (зв’язок був відсутнім з пілотом)? – За ЗІЛом в полі ховається одна група, на асфальті за БМП ховається інша група, а в посадці три чувака бігають. Ці чуваки за деякий час до вертушок витягали тіла вбитих від БМП, щоб не обгоріли. Пілот прийняв цю ситуацію за вогневу позицію – ну, і почав атаку…
Тому ви бачите на відео такі благання і такі непонятки.
У цій ситуації врятувало від куль вертухая наступне. Комбат дав команду особовому складу бігти в лісосмугу. Це й зупинило пілота. Він з повітря побачив, що солдати кинулися в те місце, де він веде вогонь. Так все і вирішилося. Пілот схаменувся…
Тобто, він побачив дві групи солдатів, які від когось ховаються. А посередині між групами бігають якісь орли…
Все обійшлося. Не вірте ЗМІ. Пілот не вбив жодної людини. Осколкове поранення в ногу у одного від дій пілота, і то не метал, а камінь – уламок щебеню.
Ну, і він же знищив ще цілий, як ви бачите на фото, броньовик, бо думав, що звідти ведеться вогонь по групах.
Також додала їм таких втрат невірно вибрана позиція нічлігу. У кюветі, а перед мордами – посадка через дорогу. Я говорив і просив комбата зайняти обрану мною позицію далі від цього місця. Він ніби погодився… Але хтось злив в генштаб, що цивільний керує розташуванням, – і комбату всипали п/лєй по телефону…»
Джерело: ndilo

ЯК ПІДСТРЕЛИЛИ КЕРНЕСА – У ХАРКОВІ ЗНИК СЕПАРАТИЗМ
«Як підстрелили Кернеса, у Харкові одразу зник «сепаратизм». А пам’ятаєте «Оплот», бійки на Форумі Євромайданів, атаки на обладміністрацію, закривавленого Жадана? Усе розвіялося, наче й не було. Звісно, ми не хочемо підказувати, як треба боротися з «сепаратизмом» на Донбасі, але…», – вважають брати Капранови.
Джерело: uainfo

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P.S. Виходить, що бацька Лукашенка таки був правий?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності