Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

ЖИТТЯ В СНЯТИНСЬКОМУ ДИТБУДИНКУ ГІРШЕ ЗА ПОЛОН І АТО

В Снятинському дитячому будинку-інтернаті знаходиться 103 вихованці. І, за словами колишнього вихованця інтернату громадського активіста Ігоря Лещишина, там знущаються над дітьми.
Про це Лещишин заявив на 33-й сесії Івано-Франківської облради під час звіту директора інтернату Леоніда Шимчука.
«З дітей знущаються. Є навіть карцер. Дітей роздягають догола та б’ють. Я був в тому інтернаті більше року і втік на Майдан від того жаху. Тепер я – волонтер. І навіть два рази був у полоні сепаратистів. Та й там з мене так не знущались, як в інтернаті», – зауважив хлопець.
Таке зізнання сироти обурило депутатів. Втім вони довго не могли проголосувати про звільнення директора.: балакали про утворення комісії для перевірки тощо.
Та за наполяганням депутатів, повторним голосуванням обласні обранці таки визнали роботу директора «незадовільною» і звільнили його з займаної посади.

ПО ЧОМУ МІСЦЕ В АНТИКОРУПЦІЙНОМУ БЮРО?

За можливість працювати в Національному антикорупційному бюро від кандидатів вимагають хабар у розмірі 100 тис. дол.
Про це у Facebook повідомив головний редактор львівської газети «Ратуша», відомий журналіст-криміналіст Микола Савельєв, який посилається на свої джерела у правоохоронних органах.
«Це треба зупинити! – написав він. – Знайомий силовик вирішив, що його кар’єрний ріст дійшов межі. Він вирішив піти вище і стати незламним бійцем Антикорупційного бюро. Національне антикорупційне бюро України – правоохоронний орган з широкими силовими повноваженнями, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття корупційних злочинів. Він почав шукати виходи на Київ. І знайшов. А тепер – сенсація. За право вступити в стрункі лави цього бюро, яке матиме 700 з хвостиком співробітників і надзвичайно великі повноваження, з оперативника зажадали 100 000 доларів США, пообіцявши, що за перший квартал він, як мінімум, половину відіб’є! Ще у вересні така можливість стати лицарем непідкупності коштувала лише 50 тисяч доларів США! Але тепер пройшли вибори і все казково змінилось!».
При цьому Савельєв додав, що пробив по кількох додаткових каналах і отримав підтвердження, що все це правда.
«Усе правда!!! З УБОЗівців, СБУшників, податківців – усіх, хто прагнув в АБ, вимагають бабло! Не хочу тут всує згадувати Небесну сотню і загиблих та покалічених мужиків в АТО, але наразі крім «будьте, гади, прокляті!!!!» в мене інших слів нема. Відчуваю – видихаюсь. Чи буде цій прірві кінець?», – написав журналіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПРОТИ ОЛЕСЯ ДОВГОГО ВІДКРИТО ПРОВАДЖЕННЯ

Проти новообраного нардепа Олеся Довгого (екс-секретар Київради часів Черновецького) в Знам’янці Кіровоградської області відкрито кримінальне провадження за ст. 157 ч.1. КК (перешкоджання здійсненню виборчого права).
Про це у своєму Фейсбуці написав Сергій Левін, довготерміновий спостерігач Громадянської мережі ОПОРА в Кіровоградській області, передає gre4ka.info.
Нагадаємо, 22 жовтня спостерігач ОПОРИ зафіксував факт дарування тонометрів ветеранам, які працювали на залізниці, від імені на той момент кандидата в народні депутати по 102 виборчому округу Олеся Довгого. Спостерігач написав заяву в міліцію про ознаки порушення виборчого законодавства та звернувся з проханням про перевірку і встановлення фактів правопорушення. Правоохоронними органами було проведено перевірку, за результатами якої порушено кримінальну справу.
Стаття 157, зокрема, передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.
Також про факти підкупу громадян від імені Олеся Довгого неодноразово повідомляли такі політики як Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко та кандидат в народні депутати по 103 округу Андрій Лавров.
Проте, чим усе завершиться, здогадатися не важко…

ЗНЯТИ ГРОШІ З РАХУНКІВ АРБУЗОВУ ДОПОМОГЛИ ПОБРАТИМИ ЛУЦЕНКА?

Як уже раніше повідомляла «ЗЛ», 30 листопада, на Майдані Незалежності в Києві громадськість провела акцію протесту проти генпрокурора України Віталія Яреми.
Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння активістів, стало зняття арешту з рахунків екс-голови Нацбанку, колишнього в. о. прем’єр-міністра України Сергія Арбузова – людини з найближчого оточення президента Януковича.
Однак ніхто з громадських працівників тоді не помітив кричущий факт – розблокувати рахунки Арбузову допоміг соратник і друг Юрія Луценка, його адвокат (захищав Луценка в суді) – Ігор Фомін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ПОЧАВСЯ СУД НАД ВОРЖЕІНОВОЮ

KR1У Харкові розпочався суд над медсестрою з Чугуєва (Харківська область) Ольгою Воржеіновою, яка обвинувачується у тому, що під час весняних протистоянь добивала ногами пораненого активіста Євромайдану в переході станції метро «Університет» у центрі міста.
Як повідомляють у прес-службі прокуратури Харківської області, перше засідання у справі Воржеінової відбулося сьогодні, 5 грудня, у Дзержинському районному суді Харкова.
Під час судового засідання було заслухано потерпілого та вивчено відеодокази. Обвинувачувана від надання показів відмовилась, скориставшись своїм конституційним правом, передбаченим ст. 63 Конституції України. Потерпілий заявив клопотання про допит свідка, про якого не було відомо на стадії досудового слідства.
Наступне засідання Дзержинського райсуду Харкова у справі Воржеінової призначене на 25 грудня.
Як ще зимою повідомляла «ЗЛ», тоді, під час подій на Євромайдані, у Харкові люди з бітами та у масках напали на активістів місцевого Майдану, які розходилися зі свого мітингу. Постраждало близько 50 осіб, у тому числі один працівник міліції. До лікарні загалом звернулося 14 чоловік.
Пізніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому чоловік і жінка ногами добивають побитого чоловіка, який сидить на східцях підземного переходу.
За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (злісне хуліганство із застосуванням предметів для нанесення тілесних ушкоджень).
Під час проведення слідчо-оперативних заходів була встановлена 53-річна жителька Чугуєва Харківської області, яка, згідно із доказами, брала активну участь у побитті активістів Євромайдану. 17 квітня правоохоронці затримали Ольгу Воржеінову і, згідно з рішенням суду, вона протягом двох місяців перебувала під домашнім арештом.

СТАТТЯ ЗА НЕВИКОНАННЯ НАКАЗУ

Надвірнянський районний суд засудив стрільця-помічника гранатометника стрілецького взводу 5-го батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», який відмовився виконувати наказ про передислокацію з Делятина до 233-го Рівненського полігону.
11 вересня 2014 року близько 12-ї години командир військової частини на зборах особового складу батальйону у смт. Делятин Надвірнянського району віддав наказ про необхідність негайного вибуття особового складу батальйону до 233-го Рівненського загальновійськового полігону для проведення заходів із відновлення боєздатності підрозділу.
Однак обвинувачений відмовився виконувати наказ командира.
10 листопада 2014 року між старшим прокурором військової прокуратури Івано-Франківського гарнізону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. За угодою, боєць п’ятого батальйону повинен відбути покарання у вигляді одного року позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком.
Суд затвердив угоду: визнав солдата вин­ним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 402 ч. 1 КК України (непокора) та призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі. Застосувавши до підсудного ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком два роки.

ЗАТРИМАЛИ З ВИКРАДЕНИМ ТОВАРОМ
Зайшовши до гіпермаркету, 31-річний житель обласного центру одразу ж «накинув око» на товари побутового вжитку, всі потрібні йому речі склав до візка та відправився до іншого відділу. Швиденько сховав товар під верхній одяг та пройшов повз касу, звичайно не оплативши його.
Згодом до Івано-Франківського міськ­відділу міліції звернувся директор цього ж закладу та повідомив про крадіжку, оперативники розшукали зловмисника у якого й вилучили крадений крам.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка, також правоохоронці перевіряють цього громадянина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЗААРЕШТОВАНО РОСІЙСЬКОГО «КРОТА»

Служба безпеки України затримала колишнього генерала, який співпрацював з спецслужбами Росії.
Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко під час круглого столу з питань розслідування подій на Майдані Незалежності та загибелі «Небесної сотні».
Наливайченко зазначив, що в СБУ не бояться ні колишнього керівництва СБУ, ні іншого.
«СБУ затримала колишнього генерала СБУ, який планував злочини проти учасників акцій протесту, спільно з генералами ФСБ. Затриманий генерал уже заарештований, дає свідчення», – підкреслив глава СБУ.
Він також додав, що були вже допитані всі співробітники «Альфи», які були задіяні під час подій на Майдані.

РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЩЕ ОДНОГО СПИРТЗАВОДУ?

KR2В кількох своїх попередніх номерах «ЗЛ» уже писала про горілчану мафію, яка розкинула свої щупальця по Волині і Галичині. І ось чергове продовження історії, але цього разу уже на Рівненщині:
Біля Шпанівського спиртзаводу з’явились невідомі, які конфліктують з місцевими жителями щодо призначення нового директора підприємства.
Працівники спиртзаводу зібрались біля підприємства і не пускають на територію нове керівництво.
На місце події приїхав заступник гендиректора ДП «Укрспирт» з питань безпеки Андрій Бабяр. Разом із ним приїхали невідомі чоловіки спортивної статури.
Бабяр зазначив, що на місце події мають привести документи про призначення нового директора спиртзаводу, якого призначили 26 листопада. Його нібито спочатку хотіли призначити директором Зірненського спирзаводу, але це не вдалось і тепер він має очолити завод у Шпанові.
Заступник директора Шпанівського заводу Ігор Шумілов зазначив, що це не призначення, а рейдерське захоплення, бо «Укрспирт» знаходиться в стадії ліквідації.
Біля спиртзаводу наразі знаходяться працівники підрозділу особливого призначення.
Серед присутніх приблизно два десятка місцевих жителів. Кількість чоловіків, які приїхали на підтримку нового керівництва заводу невідома, бо вони сидять у машинах.
Також тут перебуває представник голови Рівненської облради Роман Мартин та голова Рівненської ОДА Пилипчук.
Наприкінці минулого тижня керівництву концерну «Укрспирт» вдалося змінити керівника Державного підприємства «Зірненський спиртовий завод». Представники трудового колективу не впускали новопризначеного директора Ярослава Ціпана на підприємство, допоки їх не розігнала міліція.
Джерело: ВСЕ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

КРИМІНАЛ

Лозовий: Замовниками нападу на Ляшка є Сех та Михальчишин
«Свобода» – політичний труп, що сам забиває останні цвяхи в свою труну. Про це у Фейсбуці написав Андрій Лозовий
«Замовником нападу на Олега Ляшка є «свободівці» Ірина Сех та Юрій Михальчишин. Це підтвердили затримані виконавці.
Зауважте, на Схід воювати за Україну ці тилові криси не поїдуть. Всруться. «Воювати» вони здатні лише у спокійному і затишному Львові… Сцикуни», – написав Лозовий.
Нагадаємо, у минулого тижня у Львові Олега Ляшка облили зеленкою.
Джерело: Дивись info

Дитсадковий крадій
До чергової частини Івано-Франківського міськвідділу міліції звернулась 56-річна жителька обласного центру, яка працює в одному із дитячих садків міста. Жінка розповіла, що її робочого столу зник мобільний телефон.
Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили особу, яка причетна до крадіжки. Зловмисником виявився 27-річний івано-франківець, до речі, молодий батько, який прийшов забрати дитину з садка та й поцупив чужий пристрій стільникового зв’язку.
Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка. Також правоохоронці перевіряють цього громадянина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області

Хуліганів втихомирили хлопці з ДСО
Цими вихідними в місті Івано-Франківську близько 3 години ночі на пульт Держаної служби охорони надійшов сигнал «Тривоги» з охоронюваної АЗС по вулиці Петлюри. На місце події негайно було відправлено наряд групи затримання.
Прибувши за даною адресою, до правоохоронців звернувся оператор даної заправки та пояснив суть виклику. Працівник пояснив, що четверо чоловіків перебуваючи в нетверезому стані хуліганили в приміщенні заправки, розкидали залишки їжі по залу, грубіянили персоналу та відвідувачам, пошкодили майно заправки. На зауваження припинити хуліганські дії чоловіки не реагували.
Правоохоронці теж намагалися втихомирити горе-розбишак, на що вони почали нецензурно висловлюватися на адресу міліціонерів.
Щоб забезпечити безпеку працівники міліції викликали на допомогу ще один наряд групи затримання, який знаходився неподалік. Після чого даних осіб було затримано.
Затриманими виявилися двоє жителів обласного центру, а двоє інших проживають в смт. Богородчани. Як з’ясувалося, перебравши оковитої, чоловіки вирішили «добрати» ще на заправці і, зважаючи на піднесений настрій, вирішили познущатися з працівника АЗС.
Даних осіб доставлено в міський відділ міліції для дачі пояснення по даному факту та винесення процесуального рішення. Сума пошкодженого майна встановлюється.
Марія Мельникович,

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

УДСО при УМВС України
в Івано-Франківській області

Незаконно привласнили 1 га лісу
Господарським судом задоволено позов прокуратури Івано-Франківської області про скасування розпорядження колишнього голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації та визнано недійсним договір довгострокового тимчасового користування майже 1 га лісової ділянки на території Поляницької сільської ради.
Під час прокурорської перевірки встановлено, що наприкінці минулого року розпорядженням голови Івано-Франківської ОДА одному з підприємців виділено в користування ділянку площею 0,9 га в Поляницькому лісництві. Відтак, підприємець уклав договір з ДП «Болехівське лісове господарство» за яким ця земля перейшла в платне користування для облаштування рекреаційно-відпочинкової зони терміном на 30 років.
При цьому, як з’ясувала прокуратура, дозволу на спеціальне використання природних ресурсів в Поляницькому регіональному ландшафтному парку вказаному суб’єкту господарювання не надавалось.
Окрім того, на землі природно-заповідного фонду орендар мав намір надавати послуги з мобільного харчування, що суперечить вимогам законодавства.
За позовом прокуратури судом скасовано незаконне розпорядження, договір тимчасового користування лісами визнано недійсним та користувача зобов’язано повернути землю державі.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Вкрали картку з зарплатою
Учора до Галицького РВ УМВС звернувся 45-річний жительс. Шевченкове Галицького району та повідомив про те, що невідома особа викрала з кишені його штанів зарплатну картку, та зняла з неї дев’ять з половиною тисяч гривень.
Під час спілкування з правоохоронцями заявник розповів, що напередодні у райцентрі познайомився з молодою жінкою, та запропонував їй разом відпочити в одному із місцевих кафе. Під час відпочинку вони вживали спиртні напої, після чого чоловік відключився. Та коли вже отямився, то помітив, що з кишені його штанів пропала зарплатна картка. А коли перевірив рахунок, то з’ясувалось, що з нього зникло дев’ять з половиною тисяч гривень.
Оперативники уважно переглянули записи з камери відеоспостереження, що встановлена на банкоматі, та помітили, що протягом двох годин молода жінка шість разів знімала гроші. Працівники міліції одразу ж встановили її особу. Нею виявилась раніше судима за вчинення крадіжок 27-річна жителька Львова, яка нещодавно звільнилася з жіночої колонії, де відбувала покарання.
Проти злодійкуватої супутниці правоохоронці порушили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 КК України (крадіжка), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі га строк до 3-х років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області

Подорожчання маршруток незаконне?
Прокуратурою міста Івано-Франківська проведено перевірку додержання транспортного законодавства при прийнятті нормативно-правових актів виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради.

Так, 4 червня 2014 року виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради прийнято рішення № 243 «Про проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування», яке набуває чинності з 1 липня поточного року. У пункті 3 цього рішення зазначено, що перевізники міських маршрутів зобов’язані здійснювати перевезення пенсіонерів з 10:00 до 16:00 год без обмежень. Відповідно до пункту 7 комунальне підприємство «Електроавтотранс» при здійсненні пасажирських перевезень мікроавтобусами теж повинно керуватись тарифами та умовами визначеними цим рішенням.

Прокурорською перевіркою встановлено, що вказаний нормативно-правовий акт не відповідає нормам чинного законодавства України. Встановлюючи часове обмеження на перевезення осіб пільгових категорій, дане рішення міської ради грубо порушує їх конституційні права. Перевізнику забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків передбачених законом. Натомість, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування зобов’язані надати компенсацію перевізникам, які здійснюють перевезення пільговиків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зважаючи на це, прокуратурою міста Івано-Франківською внесено подання міському голові з вимогою скликати виконавчий комітет та скасувати пункти рішення в частині часових обмежень, які суперечать вимогам законодавства.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Привласнили гроші на спорт
Прокуратурою міста Івано-Франківська проведено перевірку в Івано-Франківському обласному відділенні комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.
Встановлено, що з липня 2013 по травень 2014 року керівнику комітету зайво нараховано і виплачено 12,9 тисяч гривень премії та додаткових виплат. Окрім того, одному з працівників незаконно виплачено 827 гривень заробітної плати за 9 невідпрацьованих робочих днів.
За результатами перевірки прокуратурою міста Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст. 366 КК (службове підроблення).
Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Івано-Франківської області

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крадія затримали
До чергової частини Тисменицького райвідділу міліції надійшов дзвінок від 17-річного жителя одного із сіл району. Хлопець повідомив, що з його будинку вчинено крадіжку грошей в сумі 100 доларів США та 650 гривень.
Проведеними оперативно-розшуковими заходами правоохоронці встановили особу, яка причетна до скоєного. Ним виявився односельчанин заявника.
Відомості про цю подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення – крадіжка. Також правоохоронці перевіряють цього громадянина на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

СЗГ УМВС України
в Івано-Франківській області

П’яні Говорухін і Добронравов в Таллінні побили українців
Зйомки нового фільму «Кінець прекрасної епохи» за збірником новел Сергія Довлатова «Компроміс», над яким російський кінорежисер Станіслав Говорухін працює в естонському Таллінні, закінчилися грандіозним скандалом. Будучи в п’яному вигляді, російський кінематографіст і його колеги напали і побили прямо на вулиці громадянку України Валентину Бардакову та її чоловіка Геннадія. Про це на своїй сторінці в Facebook розповів її друг, всесвітньо відомий український піаніст Павло Гінтов. Цю ж інформацію підтверджує і балтійське інформаційне агентство DELFI.

За словами музиканта, Валентина Бардакова впізнала Станіслава Говорухіна, коли той в компанії колег відпочивав на одному з літніх майданчиків (літнє кафе). Вона вирішила поцікавитися у кінематографіста, навіщо він підписав сумнозвісний лист на адресу президента Росії Володимира Путіна на підтримку окупації українського півострова Крим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В результаті спочатку зав’язалася словесна перепалка, в ході якої росіяни сипали давно відомим набором пропагандистських штампів – «фашисти», «бандерівці», «як ви смієте приставати до генія?» і «Крим завжди був російським». Зрештою, п’яний російський актор Федір Добронравов (актор, який знімався в одному безглуздому серіалі про алкоголіків «Свати») накинувся на чоловіка Валентини Бардакової – Геннадія. На допомогу йому кинулися й інші росіяни. Зав’язалася бійка. Геннадія п’яні росіяни повалили на землю і стали бити ногами. А Валентині Бардаковій, яка кинулася на захист чоловіка, поставили кілька синців і зламали палець на руці.

На щастя, випадковий перехожий, який побачив весь цей жах, подзвонив в поліцію. Естонські правоохоронці втихомирили п’яних діячів російської культури. Правда, враховуючи «зірко вість» нетверезих хуліганів і побоюючись міжнародного скандалу, затримувати нікого не стали – лише записали свідчення і пообіцяли розібратися.

Відомо, що візити російських діячів культури, котрі підписали листа Володимиру Путіну з підтримкою окупації Криму зараз значно ускладнені. Так, зокрема, концерт російського диригента Валерія Гергієва на Трафальгарській площі в Лондоні був фактично зірваний активістами, які виступили проти війни в Україні. А іншому музиканту, Володимиру Співакову, активісти зіпсували концерт в Нью-Йорку.

У коментарях Валентина Бардакова також додає, що кінематографісти в дискусії перед побиттям розповідали їм, що Крим і Донбас – це Росія, сміялися при згадці голодомору, а так само, що всі американці – тупі.
Ось така історія, у зв’язку з якою виникають обґрунтовані сумніви в доцільності виїзду в цивілізовані країни будь-якого прихильника анексії Криму в тому психічному стані, в якому вони зараз знаходяться. Адже якщо діячі культури так себе ведуть, то страшно уявити, що чекати від інших?!

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: uainfo

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності