Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Куди піде син Наталії Вітренко після “НафтоГазу”?..

Голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) «Нафтогаз України» і син лідерки нещодавно остаточно забороненої  Прогресивної соціалістичної партії України, Юрій Вітренко йде у відставку.

Про це 1 листопада підтвердив офіційний сайт компанії.

«Кабінет міністрів України своїм рішенням від 1 листопада 2022 року задовольнив заяву голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Вітренка про звільнення. Юрій Вітренко продовжить обіймати посаду очільника національної компанії до 3 листопада 2022 року включно», – вказано в повідомленні.

Детальнішу інформацію з цього приводу в «Нафтогазі» обіцяють надати в останній день роботи Юрія Вітренка на посаді голови правління.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

46-річний Вітренко, який вважається людиною глави ОП Андрія Єрмака, очолює НАК «Нафтогаз України» з 29 квітня 2021 року, після відставки Андрія Коболєва.

Нагадаємо, 1 листопада ЗМІ повідомили, що Юрій Вітренко написав заяву на звільнення з посади голови НАК «Нафтогаз України». Імовірно новим главою компанії буде обрано чинного міністра розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Вітренко йде з посади, коли майже 40% енергетичних об’єктів на території України зруйновані, а також практично не залишилося нафтопереробних заводів.

При цьому «Газпром» не оплачує транзит газу по ГТС України – заборгованість станом на вересень складає $200 мільйонів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше «Газпром» погрожував відмовитися оплачувати транзит, якщо «Нафтогаз» не відмовиться від подання позову до арбітражу.

Новим кандидатом на місце Вітренка називають Олексія Чернишова із Мінрегіону, але поки це тільки чутки із Печерських пагорбів…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності