Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кваснєвський у захваті від Зеленського та… Меркель, – ліберальна пастка?

Експрезидент Польщі Александр Квасневський поділився своїми думками з приводу перших років президентства Володимира Зеленського з українськими журналістами:

«Як президент він людям подобається, це важливо. Я бачу його бажання і мотивацію вирішувати питання Донецька, Луганська і Криму, і це правильно»

Він також позитивно відмітив нещодавній візит Володимира Зеленського в Америку.

«Він став другим європейським політиком після Меркель, який був у Байдена. Це сильно. Звісно, боротьба за український інтерес за такої агресивної позиції Росії — справа не з легких. Тут потрібні сильні міжнародні допомога та підтримка, і Зеленський їх шукає», — вважає колишній польський президент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А завершив Александр Квасневський порадою Володимиру Зеленському:

«Швидко після виборів [у ФРН у вересні] почати дуже активний діалог із Німеччиною». «Хто б не став канцлером, треба відряджати своїх людей, треба говорити про це, треба зустрітися з новим канцлером швидко. Тому що позиція Німеччини для вирішення українського питання буде дуже важливою», — наголосив Квасневський.

З його слів питання завершення терміну Анґели Меркель має надзвичайне значення для офіційного Києва, оскільки:

«Такого гарного адвоката українських інтересів, як Анґела Меркель, ще не було». «Без неї не було б санкцій проти Росії у 2014 році, ці санкції не діяли б так довго. І тепер постає питання: хто буде після Меркель і яка це буде політика, тому що дуже великі кола в Німеччині виступають за близьке співробітництво з Росією, насамперед у бізнесі», — нагадав Квасневський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Експрезиденти Польщі Лех Валенса, Броніслав Коморовський та Александр Кваснєвський

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності