Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Київ хочуть з’єднати з Варшавою високошвидкісною залізницею

Україна й Польща спільно напрацьовують план реалізації проекту високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом і Варшавою та готуються до його презентації на рівні Європейського Союзу.

Як повідомило Міністерство інфраструктури України, такими є підсумки візиту голови відомства Олександра Кубракова, його заступника Мустафи Найєма і керівника найкорумпованішого ДП в Україні, згідно ЗМІ, – «Укрзалізниці» Олександра Камишіна до Польщі.

Як повідомили в Мінінфраструктури, будівництво євроколії Київ – Варшава дозволить скоротити час у дорозі з однієї столиці до іншої залізничним транспортом до чотирьох годин. Для порівняння, зараз потягом з Києва до Варшави можна дістатися приблизно за 14 годин.

Крім того, під час цього візиту обговорювалась реконструкція ділянки Мальховіце – Нижанковичі на українсько-польському кордоні, яка не експлуатується з 1995 року. Наразі йде пошук джерел фінансування цього проекту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Мінінфраструктури повідомило про план інтеграції української транспортної мережі в європейську. Окрім вже згаданого високошвидкісного залізничного сполучення та реконструкції ділянки Мальховіце – Нижанковичі, він також передбачає нові автобани до західного кордону.

Йдеться про будівництво першої концесійної дороги Краківець – Львів – Броди – Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ – Ковель – Ягодин, з підвищенням її до І-а категорії.

Крім того, цей план включає в себе модернізацію міжнародних автомобільних пунктів пропуску.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності