Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Київ сьогодні вночі входить у локдаун після Львова, на черзі вся Україна

Київ запроваджує новий суворий лохдаун з 00.00 20 березня до 9 квітня включно. Тобто, останнім днем роботи торговельних центрів, ресторанів, музеїв та кінотеатрів є пятниця 19 березня.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За словами мера, ситуація в столиці “складна” і може стати “катастрофічною”. У лікарнях понад 3300 хворих на ковід, заповнюваність ліжок – понад 70%.

Водночас Кличко розкритикував уряд, який досі тримає Київ у помаранчевій, а не в червоній зоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Кабмін умив руки і залишив місцеву владу сам на сам з розв’язанням ситуації, – заявив мер. – Ми розцінюємо це як право оперативно реагувати на ситуацію“.

З 00.00 годин 20 березня Київ запроваджує суворі карантинні обмеження, бо нам треба рятувати здоров’я та життя людей“, – підсумував Кличко.

При цьому міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні поки що не запроваджуватимуть локдаун на всю країну. Він спрогнозував, що спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня.

З суботи під заборону потрапляє:

  • Робота закладів культури (будуть зачинені кінотеатри, театри, музеї, концертні зали);
  • Робота торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії);
  • Проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу);
  • Проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших);
  • Присутність глядачів на спортивних змаганнях (останнє стосується також і сьогоднішнього великого футбольного матчу, що відбудеться в Києві).

Крім того, запроваджують певні додаткові обмеження:

  • Заклади громадського харчування працюватимуть виключно на винос;
  • Автозаправні станції працюватимуть за дотримання суворих норм безпеки та без роботи кафе;
  • Перукарні, салони краси працюватимуть за попереднім записом. Як і фітнес та спортивні зали – але без групових занять;
  • Працюватимуть дитячі садочки;
  • Школи після канікул повернуться до навчання – але дистанційно;
  • Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу;
  • Приватний бізнес також повинен максимально перейти на дистанційну форму роботи. Окрім підприємств критичної інфраструктури;

Громадський транспорт столиці працюватиме в звичному режимі, але з дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%.

Ці обмеження Київ запроваджує на три тижні – до 9 квітня включно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Я закликаю всіх поставитися свідомо та відповідально до ситуації та дотримання обмежень, які будуть запроваджені, – заявив Кличко. – Нам потрібно виграти час і зробити все, щоб не сталося колапсу медичної системи. Щоб не наражати на небезпеку життя людей“.

17 березня Київ заборонив доступ глядачів на футбольні матчі. Рішення напряму стосується запланованого на 18 березня Ліги Європи “Шахтар” – “Рома”, який має відбутися на “Олімпійському”. Тепер він відбудеться без глядачів.

Через загрозливу ситуацію з коронавірусом зі Львова у Київ перенесли два матчі збірної України у кваліфікаційному турнірі Чемпіонату світу 2022 року.

Поєдинки української збірної з Фінляндією 28 березня та Казахстаном 31 березня мали відбутись на НСК “Олімпійський”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На четвер у столиці запланований великий футбольний матч, на який з усіх регіонів приїдуть багато глядачів – до 35 тисяч. В нинішній ситуації це може бути другим Буковелем“, – лякав раніше мер Києва.

Останні дні в Україні, за даними МОЗ, стали рекордними за кількістю госпіталізованих із ковідом: до лікарні 16 березня потрапили майже 5 тисяч людей, а 17 – понад 4,3 тисячі. Водночас у Києві – найбільше у країні підтверджених випадків за добу – 16 березня було майже 1200 хворих, а 17-го – 1092.

Україна входить до п’ятірки великих країн Європи з найбільш критичною ситуацією з ковідом, аналізують ситуацію у Київській школі економіки.

Ще до введення локдауну у Києві в країні вже було чотири регіони у червоній зоні – це Житомирська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області.

Окремо запровадили суворий карантин Вінниця та Львів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І ще сім регіонів, за даними експертів Київської школи економіки, потенційно можуть стати червоними, бо там ситуація з коронавірусом погіршується – це Київська, Вінницька, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська та Хмельницька області.

В Україні лідером за рівнем захворюваності є Вінницька область – там найбільша кількість госпіталізацій на сто тисяч населення.

У Києві та у Львові наразі найбільше зайнятих ліжок з киснем.

Місто Київ вже два дні поспіль має дуже високі показники захворюваності. Це високі показники госпіталізацій – близько 100 осіб на 100 тисяч населення при середньому рівні у 60 осіб“, – говорить Юрій Ганиченко, керівник Центру економіки охорони здоров’я КШЕ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, Київ згорів за два тижні, ще кілька тижнів тому у місті була хороша і стабільна динаміка з Covid-19, а зараз йде дуже велике зростання захворюваності.

За прогнозами експертів, вже у квітні можуть ввести локдаун у всій країні.

Тим часом міністр культури Олександр Ткаченко розкритикував рішення київської влади щодо локдауну і закриття закладів культури.

Локдаун для культури та креативних індустрій з 20 березня – однозначно, спірне рішення“, – заявив він і нагадав, що “культура та креативний бізнес сумлінно дотримувались вимог” карантину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому Ткаченко запитав, чому у цих умовах продовжує працювати громадський транспорт.

ФОТО з інтернету

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності