Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КИЇВ НЕ РАХУЄТЬСЯ З ГОНЧАРУКОМ?

Близько ста активістів від Самооборони з усієї області з`їхалися минулого тижня до голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука. Причиною такого візиту стало загальне обурення щодо призначення головою Рожнятівської РДА Ірини Люклян, колишньої сільської голови Перегінська.

Люди, здебільшого представники «Самооборони», вимагали від очільника області пояснення, чому ніхто не прислухався до громадської думки, обравши на посаду людину, яку «не визнають прикарпатці», а саме мешканці району.

Гончарук у відповідь на звернення активістів визнав, що призначення голів районних адміністрацій йде з Кабміну – не все в кадровій політиці залежить від нього, він подав свої кандидатури, але рішення щодо призначень прийняв Київ.

Гончарук запевнив, що зі свого боку зробить усе, щоб змусити Люклян працювати в інтересах народу і співпрацювати з Самообороною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Громадських активістів не задовольнила така відповідь. Вони сказали, що не розуміють за що стояв Майдан і чому в Києві краще знають, кого потрібно класти на головні посади області та не рахуються з думкою голови області.

При цьому, «Самооборона» запевнила, що готова підтримати Гончарука, якщо він спробує вплинути на ситуацію.
Як повідомив ЗМІ один з активістів Володимир Герич, люди не сприймають Люклян, бо за її плечима – зрив мобілізації у Перегінську та співпраця з колишніми регіоналами. Адже, як відомо, відтіля після Різдвяних свят на заробітки в Польщу виїхало понад два десятки автобусів з чоловіками.

Нагадаємо, що перед цим, під час представлення нового голови Рожнятівської РДА, невелика група людей, переважно все тих же представників «Самооборони», намагалася зірвати цей захід. Вони вдалися до радикальних заходів – виламали двері в кабінеті голови РДА. В такий спосіб протестанти хотіли продемонструвати, що рожнятівці виступають проти нової очільниці району.

Підготував Дмитро Несміш

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності