Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ким байден хоче розширити Радбез ООН і навіщо?!

Президент США Джо Байден на сесії Генасамблеї ООН запропонує внести зміни до структури Ради безпеки організації.

Про це заявив координатор Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, повідомляє The Telegraph.

«Я думаю, президент Байден трохи докладніше розповість про це. Ми ясно дали зрозуміти і вважаємо, що настав час порушити питання про структуру Ради безпеки», – заявив Кірбі.

Повідомляється, що Джо Байден наполягає на включення п’яти або шести нових постійних членів у Раду безпеки ООН, зокрема Індії, Бразилії, Німеччини (якщо ФРН ще вміло притворяється, то перші дві країни вже надто відкрито лояльні до рф!)) та Японії. Як можливих постійних членів розглядають Бразилію і ПАР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Постійними членами Ради безпеки ООН є США, Росія, Британія, Китай та Франція. З 2022 року непостійними членами організації стали такі африканські країни – Габон, Гана та Кенія. При цьому право вето є лише у постійних членів.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі закликав збільшити склад Ради Безпеки ООН і нівелювати нинішній вплив росії, адже глобальний південь заслуговує на більш потужний голос за столом лідерів світу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності