Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

КИМ МОГЛА Б «ПИШАТИСЯ» ОБЛРАДА?

За чотири з половиною роки каденції депутати Івано-Фран­ків­ської облради підт­римали дещо менше 350 запитів.
Одним з критеріїв ефективності місцевого депутата є його вміння працювати з наданими йому законом інструментами впливу. Законним інструментом впливу депутата на установу, організацію будь-якої форми власності є депутатський запит.
На відміну від депутатських звернень, які може писати кожен обранець Івано-Франківської облради, депутатський запит має вищу силу. Його підтримує на сесії голосуванням більшість депутатів. По суті, це не вимога одного депутата, а вимога усієї Ради.
Аби громада області зробила свідомий вибір, громадський Рух ЧЕСНО проаналізувавши лише відвідуваність депутатів, а й те, як вони користуються інструментом депутатських запитів для вирішення проблем міста і громадян.
За 4,5 роки каденції депутати Івано-Фран­ків­ської облради підт­римали дещо менше 350 запитів.
Експерт Інституту політичної освіти Тарас Случик ознайомився із темами депутатських запитів Івано-Франківської облради:
«Більшість запитів облради це питання виділення коштів для ремонту інфраструктури на окрузі депутатів або політичні запити. Мотив чому депутати пишуть запити, а не звернення є те що більшість з них адресовані Облдержадміністрації. А як ми пам’ятаємо обласна рада була в опозиції до виконавчої влади яку формував Янукович. Тому для депутата запит підтриманий сесією та оголошений публічно був певною гарантією.
А щодо фактично політичних заяв та звернень оформлених в депутатських запит, яких за всю каденцію не мало, то вони більше використовуються як додаткова персональна рекламна акція», – ​додає Случик.
Ось ті, хто станом на 1 березня не подав жодного запиту:

obl-r

 

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності