Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Китай допоможе Україні будувати заводи для експорту продукції в ЄС

Китай допоможе Україні будувати підприємства з виробництва продукції на експорт до Євросоюзу. Про це заявила на брифінгу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Наталія Микольська за підсумками засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва міжурядової комісії.«Обговорювалося дуже важливе питання про роботу в сфері створення промислових підприємств на території України для експорту в країни ЄС, країни ЭФТА, куди входить Швейцарія і Норвегія, і інші країни, з якими Україна уклала угоди про зону вільної торгівлі», — сказала вона.

Микольська зазначила, що сторони домовилися про співробітництво в реалізації інфраструктурних проектів, в тому числі транспортних. Також Мінекономрозвитку очікує активізації у створенні економічного пояса Великого шовкового шляху.

«Китайська сторона готова включитися в цей проект, у тому числі інвестиціями», — зазначила вона.

Крім цього, мова йшла про залучення китайських туристів в Україну, розвитку енергетики, співробітництво у сфері хай-тек та інновацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Заступник міністра комерції Китаю Цянь Кемінь повідомив, що компанії двох країн домовилися про проекти заміщення газу вугіллям, будівництві сонячних електростанцій і торгівлі зерновими.

«Сторони домовилися в подальшому розширити взаємні інвестиції у сфері сільського господарства, модернізації промисловості, енергетики, інформаційної індустрії. Китай готовий розглянути можливість фінансової підтримки таких проектів», — зазначив він.

Цянь Кемінь додав, що КНР також готова в рамках своїх можливостей продовжити надавати безоплатну допомогу Україні для розвитку економіки та реалізації соціальних проектів.

«Зараз реалізується три проекту — надання медичного обладнання, аварійно-рятувального обладнання, а також складання і встановлення будинків», — пояснив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності