Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Китай хоче, щоб Україна у війні з росією залишилася сама…

У той час, коли вантажені зброєю численні китайські поїзди, згідно безлічі відеодоказів у мережі, день і ніч мчать на допомогу росії у її війні проти України, представник Китаю в Європейському Союзі Фу Цун припустив, що Пекін може підтримати цілі України щодо відновлення своєї територіальної цілісності в кордонах 1991 року, зокрема і повернення анексованого росією в 2014 році Криму.

Про це представник КНР заявив у нещодавньому інтерв’ю Al Jazeera.

У відповідь на питання про підтримку цілей Києва, що включають повернення українських регіонів, нині окупованих росією,  китайський високопосадовець сказав: «Я не розумію, чому б і ні».

«Ми поважаємо територіальну цілісність усіх країн. Отже, коли Китай налагодив відносини з колишнім Радянським Союзом, ми домовилися про це. Але, як я вже сказав, це історичні питання, які повинні обговорюватися та вирішуватися росією та Україною, і це те, за що ми виступаємо», — сказав Фу Цун.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ці коментарі китайського представника, як пише видання, було озвучено після цьогорічного Європейсько-китайського ділового саміту в Брюсселі 16 червня.

Посол Фу захистив позицію Китаю щодо України, сказавши, що вона «є дуже чіткою».

«Ми виступаємо за мир і вважаємо, що важливо досягти миру якомога швидше шляхом вирішення розбіжностей за столом переговорів», — сказав він.

Нагадаємо, 17 травня до Києва з офіційним візитом прибув спеціальний представник Китаю у справах Євразії, екс-посол КНР у росії в 2009-2019 роках Лі Хуей. Він перебував в українській столиці два дні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також у травні президент України Володимир Зеленський відвідав з офіційними візитами низку ключових країн ЄС. За їхніми результатами, наша країна отримала серію нових пакетів військової допомоги.

Звісно, що політичне турне Лі Хуея не вб’є клин між європейськими союзниками Києва та не змінить позицію ЄС щодо війни, але настрій попсує всім…

Все свідчить про те, що Китай намагаєся роз’єднати Україну та її західних союзників і спробує запропонувати економічні «пряники» замість тріумфальної перемоги і поразки росії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності