Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Китай не допускає ВООЗ для вивчення походження коронавіруса COVID-19

Влада Китаю не дозволила в’їзд співробітникам комісії Всесвітньої організації охорони здоров’я з вивчення походження коронавіруса COVID-19. Про це на брифінгу 5 січня розповів генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебрейесус.

Він заявив, що дуже розчарований таким рішенням.

На початку січня міжнародна група експертів ВООЗ повинна була відправитися в китайське місто Ухань, щоб з’ясувати причини походження коронавіруса в 2019 році. Представник ВООЗ заявив 16 грудня, що Пекін схвалив ці відвідини.

Уже після того як експерти вирушили в поїздку, з’ясувалося, що для їх роботи не видані всі необхідні дозволи. За словами глави ВООЗ, його запевнили, що китайська влада прискорить внутрішні процедури, щоб вирішити цю проблему.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Епідемія коронавірусної інфекції нового типу почалася в китайському місті Ухань в кінці 2019 року. Влада Китаю щонайменше звинувачуються багатьма країнами світу в замовчуванні поширення хвороби на першому етапі і в заниженні статистики захворюваності та смертності. Пекін це заперечує.

За офіційною версією, спалах хвороби почалася на місцевому ринку, де торгували кажанами, що переносять коронавіруси. Однак існує гіпотеза про лабораторне походження хвороби. В Ухані розташований один з найбільших в світі центрів по дослідженню коронавірусів.

Прихильники гіпотези припускають, що спалах COVID-19 міг початися в лабораторії. Це не означає штучного походження вірусу, він міг з’явитися в природному середовищі і вивчатися китайськими вченими.

А міг розроблятися і як бактеріологічна зброя…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В кінці грудня агентство Associated Press повідомило, що китайський уряд засекретив дослідження про походження COVID-19. Стверджується, що район, в якому мешкають кажани-носії коронавірусу, закритий для відвідування. Одночасно китайський уряд намагається просувати версії про те, що вірус міг зародитися за межами країни, стверджує агентство.

За даними Університету Джонса Хопкінса, загальне число хворих COVID-19 в світі за час пандемії досягло майже 86 з половиною мільйонів, а число померлих – один мільйон дев’ятсот тисяч. Ці дані спираються на національну статистику різних країн, числа можуть бути занижені в рази.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності