Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Китайська некерована космічна ракета ледь не зруйнувала улюблені українцями Мальдіви

Під час входу в атмосферу більша її частина була зруйнована. Уламки китайської некерованої ракети Long March 5B, імовірно, впали в Індійський океан поблизу Мальдівських островів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на космічне агентство Китаю.

Зазначається, що Long March 5B зійшла з орбіти в суботу ввечері, 8 травня, 9 травня о 5:24 за Києвом вона увійшла в атмосферу Землі. ЇЇ більша частина згоріла під час входу в атмосферу.

Раніше повідомлялося, що в останньому прогнозі, оприлюдненому CORDS, йшлося, що ракета може впасти поблизу Північного острова в Новій Зеландії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 22-тонну китайську ракету запустили на орбіту 29 квітня, але згодом вона стала некерованою.

Ракета рухалася зі швидкістю 29 тисяч кілометрів за годину, тому фахівці не бралися точно сказати, де саме впадуть її уламки.

Національне космічне агентство США NASA звинуватило Китай у недотриманні відповідальних стандартів щодо космічного сміття через падіння уламків ракети “Long March 5B” в Індійський океан.

Раніше астрофізик з Гарварду Джонатан Макдауелл сказав агентству Reuters, що існує ймовірність того, що уламки ракети можуть впасти, можливо, в населеному районі, як у травні 2020 року, коли уламки першого Long March 5B поцілили в Кот-д’Івуар, пошкодивши кілька будівель, постраждалих не було.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності