Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Латвія повністю перейшла на державну мову освіти згідно Конституції

Конституційний суд Латвії опублікував рішення про законність переведення на державну мову освіти в приватних школах нацменшин: всі мовні поправки для приватних шкіл відповідають Конституції Латвії.

Про це повідомляє Delfi.1022183659-680x340

Оголосивши всі поправки законними, суд вказав, що хоч і в обмеженому обсязі, але можливості викладання мовами меншин зберігаються. В цей же процес був включений пункт про мовні пропорції в приватних освітніх установах.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИРосійська мова повертається до університетів, – нова витівка Ради

Нагадаємо, Сейм Латвії 22 березня 2018 року в остаточному читанні ухвалив поправки до Закону про освіту і Закону про загальну освіту, які передбачають, що з 2019/2020 навчального року почнеться поступовий перехід до навчання латиською мовою на етапі середньої школи в школах нацменшин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Повний переклад на навчання латиською мовою завершиться 1 вересня 2021 року. Поправки стосуються і приватних навчальних закладів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності