Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

ЛАТВІЯ ТЕЖ БУДУВАТИМЕ ПАРКАН З РОСІЄЮ

Паркан буде зведений на окремих ділянках російсько-латвійського кордону, загальна протяжність якого складе 90 км, заявив інформагентству BNS глава МВС Латвії Ріхард Козловскіс.

«Це було б необхідно не для того, щоб звести між Росією і Латвією «Китайську стіну», а для обмеження потоку нелегальних іммігрантів», – ​пояснив Р. Козловскіс. Він нагадав, що на тому тижні були затримані 10 в’єтнамців-нелегалів, які, за його даними, проникли в Латвію з Росії. Планується, що в рамках проекту облаштування кордону паркан буде чергуватися з камерами відеоспостереження і сенсорними системами. Виконуючи цей проект облаштування кордону, Латвія охороняє також інші країни ЄС, оскільки «ясно, що жодне з затриманих осіб залишатися в Латвії зовсім не хоче», сказав він.

«Нам належить створити систему, яка запобігла б можливості перетнути кордон, або хоча б зробити так, щоб були незаперечні докази наявності слідів», – ​вказав міністр. Цього року на проект облаштування східного кордону виділено півмільйона євро, наступного року – ​понад 3 млн. євро. Протяжність російсько-латвійського кордону становить близько 270 км. За останній час в Латвії регулярно затримують нелегалів. Тільки на поточному тижні в прикордонних району були затримані 29 громадян Іраку, які проникли з боку Білорусії. Як раніше заявляв глава МВС, країна більше не може приймати біженців.

За матеріалами закордонних ЗМІ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності