Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Лібералам не гоже критикувати єпископа, котрий чесно склав сан, щоб одружитися…

Коли іспанський єпископ Ксав’є Новель пішов у відставку минулого місяця, римо-католицька церква пояснила це виключно особистими причинами, не вдаючись у подробиці.

Зараз в іспанських ЗМІ з’ясувалося, що він закохався у жінку, яка пише еротичну прозу з сатанинськими мотивами.

У 2010 році 41-річний Новель став наймолодшим єпископом Іспанії в містечку Солсона на північному сході Каталонії.

Він підтримував суперечливу “терапію” для геїв та проводив акти екзорцизму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його вважали молодою зіркою іспанської католицької церкви, тож рішення священнослужителя піти у відставку з дозволу Ватикану минулого місяця стало несподіванкою. Кажуть, що він кілька разів зустрічався з представниками Ватикану, а також із самим Папою.

Ксав’є Новель дотримувався традиційних поглядів щодо абортів, але його різкі висловлення щодо гомосексуальності та відверта підтримка незалежності Каталонії були суперечливими.

Шоком стало, коли Religión Digital повідомила, що він закохався у розлучену Сільвію Кабаллол, психолога та авторку еротичної прози. Видання повідомляє, що колишній єпископ зараз шукає роботу агронома в районі Барселони.

Книги Кабаллол мають назви, на кшталт “Пекло бажань Габріеля”, вона написала також трилогію “Амнезія”. В анотації до одного з її творів читачеві обіцяють подорож, повну садизму, божевілля та пристрасті, а також боротьбу між добром і злом, Богом та сатаною, яка обіцяє похитнути цінності та релігійні переконання читача.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ні колишній єпископ, якому зараз 52 роки, ні авторка не коментували матеріалу, хоча Digital Religion процитувала слова чоловіка: “Я закохався і хочу робити все належним чином”.

Єпархія підкреслила, що “підтверджувати цю історію чи ні – виключно особиста справа його самого”.

Цей випадок знову підняв питання целібату в католицькій церкві. У попередніх інтерв’ю Ксав’є Новель зізнався, що в юності він закохався у 18-річну дівчину та хотів одружитися й мати дітей перш ніж зважитися на інший шлях.

Стрімкі зміни в його житті викликали невдоволення в церкві. Зокрема, домініканська черниця Лусія Карам заявила, що він “з глузду з’їхав”, але це не поодинокий випадок у Католицькій Церкві, коли священнослужитель свідомо складає із себе сан задля одруження, щоб дотримуватися своїх обітниць служити Господу уже в цивільному світському житті…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом, слід віддати належне чесності єпископа, адже він не став приховувати свою запізнілу любов, жити у таємному союзі із коханою жінкою та обманювати паству, як це зробив би будь-хто інший. А головне – він довів, що Церква у своїй більшості складається не з педофілів та геїв, як це люблять зображати західні ліберали та ін., а із натуралів, котрі добровільно і свідомо жертвують свою любов Христу і його вівцям, відмовляючись від фізичного. А тепер, нехай і зрілий у роках єпископ, має усі шанси також стати зразковим сім’янином у новому для себе світському житті, таким самим, як досі був пастирем, залишаючись при цьому щирим католиком. І, значить, на це є Воля Божа. Адже і св. Августин, котрий свого часу змінив своє вельми розпутне життя на служіння Господу, ставши одним із отців Церкви, навряд би засудив за такий вчинок іспанського єпископа…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності