Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ліберальні Нідерланди хочуть сказати “НІ” ліберастичному Фейсбуку

Ліберастична мережа зі своєю цензурою задовбала уже мільйони користувачів, але поки повноцінної альтернативи їй, на жаль, таки нема, хоча залишається надія на Ілона Маска, який не терпить жодної цензури і обіцяє Світ чимось здивувати…

Уряд Нідерландів розглядає можливість відмови від Facebook через побоювання щодо того, як платформа забезпечує безпеку даних.

Про це повідомляє De Telegraaf.

«Уряд Нідерландів розглядає можливість повної відмови від Facebook. Є серйозні побоювання щодо того, як платформа обробляє конфіденційні дані», – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що занепокоєння з приводу того, як Facebook опрацьовує конфіденційні дані виникало в уряді протягом багатьох років. За словами держсекретаря з цифрових справ Александри ван Хаффелен, компанія робить недостатньо, щоб можна було говорити про покращення в цьому питанні.

«У 2017 році Управління захисту даних Нідерландів виявило, що Facebook порушує закон про конфіденційність у двох областях: інформуванні користувачів та обробці конфіденційних даних. Потім Meta внесла корективи», – зазначила вона. Але додала, що це не вирішило проблему, до того ж виникли нові питання.

Врегулювати їх не вдалося, тому уряд звернувся до управління захисту даних за рекомендацією, чи безпечно продовжувати використовувати Facebook. Ця рекомендація, зазначили в De Telegraaf, очікується найближчим часом.

Разом з тим уряд Нідерландів уже оцінює імовірні наслідки в разі заборони Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, компанія Meta у грудні видалила Instagram-сторінку проєкту «Меморіал». На ній були зібрані історії вбитих на війні російськими окупантами 5440 людей.

Служба регулювання зв’язку та Комітет з культури Сейму Литви звернуться до Європейської комісії за допомогою через відсутність реакції компанії Meta, що управляє соціальними мережами Facebook та Instagram, на повідомлення про шахрайство і створення фейкових акаунтів.

Компанія Meta оцінює кількість щоденних випадків сексуального домагання до дітей у Facebook та Instagram у 100 000.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності