Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ліберали з ЄС бояться виходу Польщі, через пріоритетність її національного законодавства над їхнім

Рішення суду Польщі про пріоритетність національного законодавства над європейським несе загрозу Європейському союзу. Ліберали в Єврокомісії закликали Брюссель відреагувати.

Про це повідомляє Reuters.

Віце-президент Єврокомісії Віра Юрова зазначила, що Європейський союз «почне руйнуватися» через таке рішення польського суду, так як воно суперечить принципам Союзу, який руйнує не тільки релігійні, моральні та сімейні цінності держав-членів, а ще й претендує на пріоритетність свого законодавства над їхніми національними державними законами.

«Якщо ми не будемо дотримуватися в ЄС принципу, згідно з яким рівні правила дотримуються всі рівно скрізь в Європі, вся Європа почне руйнуватися», – заявила Юрова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона вказала, що Брюссель повинен відреагувати на рішення Конституційного суду Польщі саме через загрозу розвалу ЄС.

Раніше Конституційний суд Польщі ухвалив рішення про визнання національного законодавства над європейським. В результаті в країні пройшли масові акції протесту. Мітинги пройшли у Варшаві, Гданську, Познані, Щецині, Кракові та інших містах.

Люди скандували: «Ми залишаємося!», «Ми – Європа!», А в руках вони тримали прапори Польщі та Європейського Союзу.

В ЄС назвали рішення Польщі викликом принципам Союзу і пригрозили наслідками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що Польща досі потужно опирається ЄС із його мігрантським нашестям та ЛГБТизацією суспільства, приклад якої варто наслідувати й Україні…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності