Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ліберали з ЄС використають для виборів китайський ТікТок попри заборону…

Європейський парламент готується використовувати соцмережу TikTok (розробку китайських спецслужб на зразок американського ФБ, російського ВК, для стеження) під час майбутньої виборчої кампанії, незважаючи на те, що інституції ЄС заборонили його використання на корпоративних пристроях минулого року через проблеми з кібербезпекою!!!

Цю інформацію підтвердили Euractiv у пресслужбі ЄП.

Незважаючи на те, що заборона на використання соціальної медіаплатформи на інституційних пристроях залишиться в силі, пресслужба Європарламенту пояснила, що вона все одно збереже присутність TikTok напередодні виборів до Європейського парламенту, які відбудуться на початку червня.

«Генеральний директорат з питань комунікації планує створити інституційну присутність на платформі без початкового використання пристроїв і мереж Європейського парламенту», – повідомили там.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це дозволить [Європарламенту] боротися з дезінформацією і доносити інформацію, зберігаючи при цьому безпеку парламентських систем», – додали в пресслужбі.

Очікується, що Конференція президентів (КП), орган Європарламенту, відповідальний за формування порядку денного пленарних засідань, обговорить це питання на своєму засіданні в четвер, 8 лютого.

У внутрішньому документі Європарламенту, який потрапив до Euractiv, йдеться про те, що на наступному пленарному засіданні наприкінці лютого, ймовірно, буде схвалено проведення дебатів щодо іноземного втручання під час європейських виборів за участю комісарки з питань верховенства права Вери Юрової.

Перша заборона китайської соціальної мережі сталася в Єврокомісії, коли ІТ-служба попросила співробітників видалити TikTok з корпоративних пристроїв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тоді ІТ-служба Єврокомісії обґрунтувала своє рішення міркуваннями захисту даних комісії та необхідністю «посилення кібербезпеки».

Через кілька днів Європейський парламент наслідував цей приклад.

Тим часом політичні групи та депутати Європарламенту вже використовують TikTok на своїх персональних пристроях під час передвиборчої кампанії.

Нагадаємо, губернатор штату Монтана Грег Джіанфорте підписав закон про заборону роботи TikTok.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

TikTok подав позов до суду з метою оскаржити заборону соцмережі для жителів американського штату Монтана.

Дві технічні групи підтримали TikTok у своєму позові, прагнучи заблокувати виконання заборони штату Монтана на використання програми для обміну короткими відео, перш ніж вона набуде чинності 1 січня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності