Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ліберастична більшість у Польщі перемагає президентську меншину натуральну…

У Польщі міністри з очолюваного прем’єром-лібералом Дональдом Туском уряду проігнорували захід, на який їх запросив президент, католик і консерватор, Анджей Дуда.

Про це повідомилаканцелярія польського президента у Twitter (X).

Як зазначили у канцелярії, Дуда запросив міністрів до президентського палацу з нагоди урочистого включення їх до складу Ради суспільного діалогу.

«Міністри в останню хвилину скасували свою участь у заході, дата якого була узгоджена, а десять міністрів попередньо підтвердили свою присутність раніше», – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як наслідок, захід довелось скасувати, додали в канцелярії. У повідомленні наголошується, що «це перший випадок, коли члени уряду скасували свою участь у церемонії».

«Така церемонія є багаторічною традицією і підкреслює, що соціальний діалог є одним з фундаментальних досягнень Польщі після 1989 року…Президент Анджей Дуда, як він неодноразово підкреслював, завжди готовий до співпраці у найважливіших для поляків питаннях. Він сподівається, що церемонія відбудеться якнайшвидше», – додали в канцелярії.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск пообіцяв послабити законодавство про аборти та полегшити доступ до таблеток екстреної контрацепції.

Варшавський суд визнав активістку ліберального руху Abortion Dream Team винною в тому, що вона допомогла жертві домашнього насильства отримати таблетки для переривання вагітності, і засудив її до восьми місяців громадських робіт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Сейм Польщі відхилив громадський законопроєкт щодо безпечного переривання вагітності, яким пропонували дозволити аборти до 12 тижня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності