Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Лідер “Аль-Каїди” Айман аль-Завахірі про російсько-українську війну та Саміт світового тероризму в Москві

Лідер “Аль-Каїди” Айман аль-Завахірі виступив із заздалегідь записаним відеозверненням з нагоди 11-ї річниці вбивства свого попередника Усами бін Ладена, повідомляє Ассошіейтед Прес з посиланням на агентство БТА.

Аз-Завахірі заявив у відео, що “слабкість Сполучених Штатів” є причиною того, що їхній союзник Україна стала “жертвою” російського вторгнення.

Звернення тривалістю 27 хвилин було поширене вчора, за даними розвідувальної групи SSCI, яка відстежує діяльність екстремістів. Лідер “Аль-Каїди” з’являється сидячим за столом, на якому лежать книги та зброя.

Закликаючи до мусульманської єдності, Завахірі сказав, що США перебувають у стані слабкості та занепаду, і навів у приклад наслідки війн в Іраку та Афганістані, розпочаті після терактів 11 вересня. Бен Ладен був організатором цих терактів та фінансував їх, зазначає AP.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Саме тут перебувають Сполучені Штати після поразок в Іраку та Афганістані, після економічних катастроф, спричинених вторгненнями після 11 вересня, після пандемії коронавірусу та після того, як дозволили своєму союзнику Україні стати жертвою росіян”, – сказав лідер “Аль-Каїди”.

Місцезнаходження Аз-Завахірі невідоме. Він розшукується ФБР, яке оголосило нагороду в 25 мільйонів доларів за інформацію, яка може призвести до його затримання.

Попри безмежну військову і фінансову допомогу, яку США сьогодні надає Україні, прийняття програми Ленд-Лізу, у даних закидах, мабуть є і раціоналістичне зерно. Адже відмови США та інших західних країн виконувати Бедупаштський меморандум, закрити небо над Україною і передати їй бодай літаки МіГи з Польщі навряд чи назвеш звичайною обережністю. Нагадаємо, що попередник Байдена у Білому Домі Дональд Трамп, попри закидання йому з боку опонентів дружби із Путіним, свого часу таки віддав наказ на ракетну атаку з моря та літаків по російських базах у Сирії і… після цього Путін чомусь не наважився погрожувати США ядерним ударом, як це робить сьогодні. Це ще раз доводить, що божевільні бояться тільки божевільніших за себе, і Трампу тоді вдалося Путіна в цьому переконати щодо себе… Подібними акторськими зідбностями володіє інший друг України Борис Джонсон, але йому для переконливості не вистачає за спиною такої великої країни з потенціалом, що була у його “старшого брата-близнюка” Трампа.

Росія виводить війська із Сирії та передає свої бази терористам із ІДІЛ, — повідомляє радник голови ОПУ Михайло Подоляк із посиланням на ізраїльські ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

МЗС Росії та палестинські араби в Ізраїлі провели акцію “Безсмертний полк”. Під час акції було помічено прапор Палестини. Відео опублікував телеграм канал “Голос Ізраїлю”. І нагадаємо, що на початку тижня, 4 квітня, в Москву Делегація терористичного угруповання ХАМАС прибула в Москву для “важливих переговорів”. Осінню минулогог року Москву відвідала для такихже “переговорів” делегація афганського ТАЛІБАНУ, того самого екс-союзника США, із яким СРСР воював 10 років із 1979 по 1989 і зазнав поразки від нього, як нещодавно й американці…

Делегація угруповання ХАМАС провела офіційні переговори з представниками Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

Як інформує портал Donia Al-Watan, на зустрічі обговорювалися двосторонні відносини між Росією та рухом, а також події в Єрусалимі та всередині Палестинської автономії. До складу делегації ХАМАС увійшли заступник голови політбюро угруповання Муса Абу Марзук, член законодавчої ради Палестини Фатхі Хаммад і екслідер військового крила Хуссам Бадран.

“Візит делегації ХАМАС у Москву припадає на період, коли російсько-ізраїльські відносини зазнають помітної напруженості через війну в Україні”, — йдеться в повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними російського агентства ТАСС, у делегації угруповання ХАМАС, крім візиту до Міністерства закордонних справ РФ, заплановано ще кілька зустрічей. Представники руху також провели переговори зі спецпредставником Володимира Путіна щодо Близького Сходу та країн Африки Михайлом Богдановим. В цілому палестинці в умовах повномасштабного вторгнення ЗС РФ в Україну підтримують Володимира Путіна.

Водночас позавчора в Гамбурзі відбулася стрілянина між двома групами азійсько-африканських мігрантів загальною чисельністю 80-100 людей. За даними ЗМІ, кілька людей загинули, є постраждалі з кульовими та ножовими ранами. Попри це Європа й далі надає більше прав і соціальних пільг перед україхнцями саме цій категорії суспільно-небезпечних мігрантів, які роками не працюючи живуть за рахунок працьовитого європейського населення і ще мають наглість качати в ЄС свої права, нав’язувати свою релігію і “культутру”, якої у них ніколи не було. І найгидкіше, що у цьому їх підтримує проросійський Папа Римський Франциск-І, цей прихований аргентинський соціаліст-комуніст, який, виявляється, є родичем і юнацьким другом іншого аргентинця – єврея за походженням, лікаря за фахом і революціонера-терориста світового масштабу Єрнесто (Че) Гевари…

В цілому вище викладене, ще раз доводить правоту фрази, що колискою сьогоднішнього світового тероризму є будинок на Луб’янській площі Москви – головне управління ФСБ РФ (раніше КДБ СРСР), який має свої філіали по усьому світі, і навіть у Ватикані.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності