Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Лікарі оформляли ухилянтам фіктивну інвалідність у Івано-Франківську, – СБУ (фото)

На Івано-Франківщині СБУ блокувала канал втечі військовозобов’язаних за фальшивими медичними довідками Служба безпеки заблокувала діяльність чергового каналу незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних, який функціонував завдяки корумпованим посадовцям медичних установ, повідомляють в місцевому управлінні СБУ.
Лікарі оформляли ухилянтам фіктивні документи про нібито наявність у них інвалідності. Це дозволяло фейковим “особам з інвалідністю” та людям, які їх супроводжували, перетинати кордон у період воєнного стану.
За даними СБУ, лазівки для військовозобов’язаних організовували двоє мешканців Калуша – колишня медична сестра та її родич. Вони отримували гроші від «клієнтів» та домовлялися з лікарями і членами лікарських та медичних комісій про встановлення фальшивих діагнозів.
СБУ задокументувала, як фігуранти оформили інвалідність військовозобов’язаному через нібито наявність у нього психічного захворювання.
Для цього зловмисники виготовили первинний пакет медичних документів та внесли недостовірні дані в медичні бази даних.
Коштувала ця «послуга» 3800 доларів.
У результаті «клієнт» та його близький родич, який теж є військовозобов’язаним, отримали можливість незаконно перетнути кордон у якості «інваліда» та особи, що його супроводжує.
Правоохоронці провели 16 обшуків у медичних закладах Івано-Франківська та Калуша, а також за місцями проживання фігурантів.
Під час обшуків вилучили:
▪ фіктивну медичну документацію т.зв. «пацієнтів»;
▪ чорнові записи та інші документи, важливі для слідства;
▪ 19,6 тис. доларів, 5 тис. євро, 1 тис. польських злотих.
Організаторам повідомлено про підозру за ст. 332 КК України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.
За організацію незаконного переправлення осіб через державний кордон України на організаторів очікує від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Івано-Франківській області. Слідство веде слідче управління Нацполіції в області. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності