Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Лікарство від COVID-19 заборонили продавати в Україні, – чому?

Препарат від коронавірусу «Молнупіравір» не можна придбати в українських аптеках. Ці ліки можуть призначати тільки лікарі для пацієнтів з груп ризику.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час брифінгу.

«Нагадаю, про те, що Україна отримала препарат «Молнупіравір» для лікування COVID-19 і він вже розвезений в регіони. Препарат можуть призначати тільки лікарі для пацієнтів з груп ризику, тобто літнім людям; людям з хронічними хворобами», – каже глава МОЗ Ляшко.

Він підкреслив, що «Молнупіравір» призначають для запобігання переходу від легкого перебігу хвороби до середнього або тяжкого і зменшення ймовірності госпіталізації або смерті.

«Препарат заборонений до продажу в аптеках, його можна отримати тільки у лікаря безкоштовно», – уточнює міністр.

Раніше ми писали, що українське міністерство охорони здоров’я офіційно зареєструвало для екстреного застосування ще одні ліки від COVID-19. Ними став препарат «Паксловід».

Також нагадаємо, що 6 лютого, в Україну прибула велика партія таблеток від COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme. Йдеться про 60 тисяч курсів препарату «Молнупіравір».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності