Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

«Ліквідація Анащенка»: як вдалося зірвати провокації спецслужб бойовиків «Л/ДНР». Частина 1

Нещодавно в ексклюзивному інтерв’ю «ФАКТАМ» генерал-майор ЗСУ Сергій Кривонос розповів про те, що у лютому 2017 року спецпризначенці знищили у центрі Луганська, напханого бойовиками та їх російськими кураторами, начальника «народної міліції» полковника Анащенко.

Успішну ліквідацію провели підполковник Сергій Іванчук та сержант Іван Дєєв з 8-го полку спецпризначення. Обидва потім потрапили у полон.

Утім, ця інформація не відповідає дійсності.

04 лютого 2017 року мною була оприлюднена інформація, що о 7.50 в окупованому Луганську в районі кварталу Мирний в результаті підриву автомобіля, за наказом ватажка «ЛНР»  Плотницького,  був ліквідований начальник управління так званої «народної міліції» самопроголошеної ЛНР полковник Анащенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», Анащенко був фігурантом справи про так званий «державний переворот» проти «глави ЛНР» Плотницького.

Нагадаю, в кінці вересня 2016 року в окупованому Луганську за звинуваченням у спробі «державного перевороту» були заарештовані самопроголошений «заступник командувача народної міліції ЛНР» Віталій Кисельов і «експрем’єр» Геннадій Ципкалов. 24 вересня мала відбутися очна ставка Кисельова і Ципкалова, проте напередодні Ціпкалов нібито повісився в камері. Під час допитів Кисельов дав свідчення на коло осіб, причетних до спроби «державного перевороту». Серед тих, на кого дав свідчення Кисельов, були «міністр сільського господарства і продовольства ЛНР»  Сергій Литвин і Анащенко.

27 грудня 2016 з окупованого Луганська надійшло повідомлення про смерть 43-річного Литвина нібито від інфаркту. Примітно, що усунення Анащенко російські куратори не стали прикривати постійною практикою серцевих нападів, а вирішили ліквідувати останнього шляхом підриву автомобіля.

Варто зазначити, що «державний переворот» проти «глави ЛНР» Плотницького-  це оперативна комбінація аналітичного відділу ГІ «Права Справа» з метою створення штучного конфлікту в середовищі ватажків бойовиків «ЛДНР». Широкому загалу  деталі цієї операції стали відомі після пресконференції у Москві колишнього співробітника СБУ підполковника Прозорова,  який заявив про те, українські спецслужби проводять  таку операцію як «Павуки в банці», яка спрямована на дискредитацію і нейтралізацію  керівників силових структур «ДНР» та «ЛНР».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За повідомленням місцевих джерел аналітичного відділу ГІ « Права Справа»  5 лютого  2017 року в окупованому Луганську співробітниками « МВС ЛНР» було затримано трьох осіб на чолі з польовим командиром бойовиків на псевдо «Шаман».

«Шаман»- Мулієв Шаміль Рашидович, 20.05.1965 р. н., громадянин РФ,начальник розвід підрозділу 2-го АК. Проживає за адресою: м. Первомайськ, вул. Дзержинського. У 2015 році прибув на територію окупованих районів Луганської області з анексованого Криму і вступив до лав бойовиків бригади «Привід». Мав особистий конфлікт з командиром бригади «Привід» О. Мозговим, якого звинуватив у продажі зброї та військових трофеїв.

Під час затримання співробітниками « МВС ЛНР» була вилучена зброя, вибухівка і схема пересування автомобіля Анащенко. Справу було передано до «МДБ ЛНР».

В цей же день, місцеві джерела аналітичного відділу ГІ « Права Справа» отримують інформацію, що співробітниками «МДБ ЛНР» готується прес-конференція за участі з  затриманим напередодні «майором ЗСУ». Також повідомляється, що український офіцер під тортурами  змушений був взяти на себе відповідальність за організацію та виконання вбивства начальника «народної міліції» полковника Анащенко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією місцевих джерел ГІ «Права Справа», тоді у полон потрапило семеро українських розвідників. Одного з полонених під час допиту показово забили ногами, щоб здійснити психологічний тиск на інших.

6 лютого російське видання «Росбалт», з посиланням на «Міністерство державної безпеки ЛНР», повідомило про затримання співробітниками «міністерства» особи, причетної до ліквідації ватажка бойовиків Олега Анащенка. За версією співробітників «МДБ ЛНР», затриманий є майором Збройних сил України. На сайті публікують «подробиці» затримання «офіцера», який начебто намагався покинути окуповану територію Луганська, переодягнувшись у жіночий одяг.

З метою нейтралізації медійної активності російських спецслужб аналітичним відділом ГІ «Права Справа» проводиться низка оперативних заходів, а саме: вкидання в інформаційний простір інформації, яка спростовувала  існуючі факти і переключала увагу на негідний об’єкт.

Аналітичним відділом ГІ «Права Справа» поширюється інформація, що затриманим «МДБ ЛНР» майором ЗСУ, який начебто намагався покинути окуповану територію Луганська, переодягнувшись у жіночий одяг, є підставна особа – бойовик-гей Віктор Коломойцев.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Віктор Коломойцев 24.05.1990 р. н., проживає за адресою: Донецьк, пр. Київський, 1а. Військова служба: Україна, А0281 м. Житомир, 2009-2012. З 2014 р. в\ ч 08805, РФ.

Напередодні затримання в Луганську «майора ЗСУ», в лавах 5-ї стрілецької мотопіхотної бригади «Оплот» зафіксували двох бійців нетрадиційної сексуальної орієнтації. Під час любощів затримали Віктора Коломойцева та Едуарда Полиннікова. За інформацією місцевих джерел ГІ «Права Справа», Коломойцев був змушений у терміновому порядку, щоб уникнути фізичної розправи, покинути територію «ДНР» і переїхати у «ЛНР». На території «братньої ЛНР» він був затриманий співробітниками «МДБ ЛНР».

Оприлюднена аналітичним відділом ГІ «Права Справа» інформація щодо намірів бойовиків унеможливила проведення запланованої «МДБ ЛНР» прес-конференції.

Варто зазначити, що анонсована на 6 лютого прес-конференція «МДБ ЛНР» відбулася лише 10 березня 2017 року. На вже згаданій прес-конференції «міністром» Пасічником озвучує інформацію, що «МДБ ЛНР» має в своєму розпорядженні інформацію про підготовку спецслужбами України замаху на співробітників міжнародних місій, що працюють у так званій «ЛНР». За версією спецслужб бойовиків, планувалося проведення провокацій і терактів, як в місцях проживання, так і в місцях дозвілля співробітників місії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Примітно, що 6 березня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» оприлюднює інформацію, що в місті Луганськ і в районі населеного пункту Станиця Луганська співробітниками «МДБ ЛНР» під виглядом українських диверсійно-розвідувальних груп планується проведення низки провокаційних акцій проти членів місії ОБСЄ.

Фактично, Пасічник цитує повідомлення аналітичного відділу ГІ «Права Справа».

На жаль, змушений констатувати, що українськими спеціальними службами була проігнорована інформація «Права Справа» щодо підготовки бойовиками низки диверсійних акцій проти членів місії ОБСЄ.

23 квітня, близько 10.17, під час здійснення патрулювання поблизу села Пришиба Слов’яносербського району Луганської області підірвався автомобіль спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, унаслідок чого один спостерігач загинув і двоє дістали поранення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час самої прес-конференції очільнику «МДБ ЛНР» було задано запитання з приводу того, що ще до появи офіційного повідомлення про затримання диверсантів (10 березня 2017 року), українські ЗМІ почали спростовувати інформацію щодо причетності українських спецслужб до ліквідації Анащенка. Відповідаючи на запитання журналіста очільник спецслужб бойовиків Пасічник зауважив, що на випадок провалу у українських спецслужб є план локалізації його наслідків, в тому числі він включає в себе відволікання уваги. Здійснюється це шляхом вкидання в інформаційний простір інформації, яка спростовує існуючі факти і переключає увагу на негідний об’єкт. На думку Пасічника, саме ці ознаки вказують на причетність спеціальних служб.

Фактично, очільник «МДБ ЛНР» змушений був визнати ефективність роботи аналітичного відділу ГІ «Права Справа» щодо протидії запланованої «МДБ ЛНР» інформаційної провокації, яка мала на меті дискредитацію ЗСУ та українських спеціальних служб.

Примітно, що це не перша подібна провокація з боку співробітників «МДБ ЛНР», які покликані імітувати бурхливу діяльність цієї структури. Як повідомлялося раніше, 13 серпня 2015 року співробітниками «МДБ ЛНР» планувалося  проведення прес-конференцію з начебто затриманими напередодні членами диверсійної снайперської групи українських патріотів.

Аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в якості затриманих членів українського підпілля на прес-конференції виступатимуть дві «підсадні качки» з лав бойовиків. «МДБ ЛНР». За задумом співробітників «МДБ ЛНР» «учасники підпілля» повинні були повідомити журналістам неправдиву інформацію щодо отриманого від українського командування наказу про теракти в місцях масового скупчення мирного населення, а також щодо намірів провести замахи на керівників «ЛНР». Оприлюднення інформації аналітичним відділом ГІ «Права Справа» щодо намірів бойовиків унеможливило проведення цієї прес-конференції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Далі буде….

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності