Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Ліквідація російського генерала Кутузова на Луганщині: нові подробиці.

Smoke and dirt rise from the city of Severodonetsk, during shelling in the eastern Ukrainian region of Donbas, on May 26, 2022, amid Russia's military invasion launched on Ukraine. - Ukraine said may 26 the war in the east of the country had hit its fiercest level yet as it urged Western allies to match words with support against invading Russian forces. Moscow's troops are pushing into the industrial Donbas region after failing to take the capital Kyiv, closing in on several urban centres including the strategically located Severodonetsk and Lysychansk. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP) (Photo by ARIS MESSINIS/AFP via Getty Images)

Днями у ЗМІ з’явилося повідомлення про “героїчну загибель” російського генерал-майора Романа Кутузова на території Луганської області.

За офіційною версією російської сторони, Кутузов нібито загинув внаслідок артобстрілу в районі селища Миколаївка Попаснянського району на Луганщині.

Хочу нагадати, що ще 1 червня ГІ “Права Справа” оприлюднила в етері загальнонаціонального марафону інформацію про те, що 30 травня в окупованому Луганську у кафе “Кавказ” по вул. Леніна стався вибух. Унаслідок вибуху виникла пожежа, яка зруйнувала приміщення закладу. За інформацією місцевих джерел, під час вибуху в приміщенні перебували високопосадовці рф.

Примітно, що в той самий день в Луганську був зафіксований кортеж з авто “швидкої допомоги” і двох російських позашляховиків, який рухався у напрямку летовища.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Удень 30 травня з летовища Луганського аеродрому злетів гелікоптер у напрямку росії. Також зазначу, що 30 травня в окупованому Луганську на момент інциденту в кафе “Кавказ” проходила низка нарад військово-політичного керівництва квазіутворень “ЛДНР”.

Примітно, що на момент цих подій у місті працювала комісія Генпрокуратури рф, яка розслідувала факти зловживання під час так званої примусової мобілізації на території ОРДЛО і розкрадання бюджетних коштів. Крім того, до міста прибула представницька делегація Слідчого комітету рф.

У місті активно готувалися до зустрічі мера Москви Собяніна та очільника однієї з провідних російських партій Міронова. Тому версія російської сторони, що генерал-майор Кутузов загинув на передовій – не витримує критики.

Після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, російські ЗМІ почали поширювати відверті фейки про те, що Кутузов нібито особисто підіймав в атаку бійців і загинув від вогню української артилерії. Натомість, ця інформація не відповідає дійсності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Радше за все, він отримав поранення у кафе “Кавказ” на момент вибуху і помер вже у лікарні на території рф. Не варто робити з цього покидька героя і відповідно принижувати роль місцевого опору. Зауважу, організований рух спротиву діє на території окупованих районів Луганської області з травня 2014 року, попри репресії і переможні реляції так званого “МГБ ЛНР” про тотальне винищення “осередків українських націоналістів” на Луганщині. Варто зауважити, що свого часу під час проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками “МГБ ЛНР” було виявлено схрон зі зброєю та вибухівкою, які належали боївкам “Права Справа”.

Рф постфактум була вимушена підтвердити смерть офіцера, але презентуючи її як героїчну загибель російські ЗМІ, як завжди, “облажалися”. За першою версією, він нібито потрапив у засідку на трасі Лисичанськ-Бахмут, і це ще більш-менш могло відповідати дійсності. Але потім росіяни почали просувати версію про те, що Кутузов начебто загинув поблизу селища Миколаївка на Луганщині.

Подібна історія вже мала місце у січні 2017 року, коли “Права Справа” взяла на себе відповідальність за нейтралізацію ексватажка “ЛНР” Валерія Болотова у Москві. Тоді спецслужби рф заявили, що причиною смерті Болотова стала нібито гостра серцева недостатність. Цю інформацію, як офіційну версію, поширили й українські правоохоронні і спеціальні служби.

Утім, 29 січня 2017 року аналітичний відділ ГІ “Права Справа” оприлюднив інформацію про те, що смерть Болотова – банальне вбивство, замасковане під серцевий напад. 31 січня вдова ватажка бойовиків Олена Болотова розповіла, що її чоловік помер незабаром після того, як випив чашку кави в одному з московських кафе під час ділової зустрічі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Примітно, що нейтралізація Болотова стала результатом оперативної комбінації аналітичного відділу ГІ “Права Справа” щодо створення штучного конфлікту у середовищі ватажків бойовиків так званої “ЛНР”.

Аналітичному відділу ГІ “Права Справа” вдалося просунути інформацію, що Болотов виїхав з Луганська з 20 мільйонами доларів, але “забув” поділитися зі своїми поплічниками.

У березні 2019 року колишній співробітник СБУ В. Прозоров на прес-конференції в Москві заявив про те, що українська сторона проводить операцію “павуки в банці”, яка спрямована на створення штучних конфліктів у середовищі ватажків бойовиків “ЛНР” і “ДНР”.

Нагадаю, ліквідований генерал-майор Роман Кутузов керував так званим 1-м армійським корпусом “ДНР”. До цього Кутузов з жовтня 2017 до серпня 2019 рр. виконував обов’язки командуючого 5-ою загальновійськовою армією рф, яка належить до Східного військового округу росії і базувалась в Уссурійську (Приморський край, рф).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності