Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Літні канікули у дітей почнуться по різному, – а все ті локдауни…

Через локдауни які були під час навчального року, що минає, школах Львівщини літні канікули розпочнуться у різні дати. Одні навчальні заклади завершать навчальний рік наприкінці травня, а інші – на початку червня.

Начальниця відділу дошкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки Ірина Сислюк пояснила журналістам, що зараз під час навчального року немає обов’язкових термінів канікул. Згідно із законом України про повну загальну середню освіту, навчальний процес у школах повинен тривати не менше 175 навчальних днів. Разом з тим, рішення про завершення навчального року самостійно приймає педагогічна рада кожної школи.

За даними ЛОДА, цьогоріч школи області завершуватимуть навчальний рік наприкінці травня – на початку червня. Трішки швидше можуть піти на канікули учні початкових класів. Посадовиця зауважує, що дистанційне навчання під час локдауну не вплинуло на закінчення навчального року в області.

«Є Закон України про повну загальну середню освіту. Ним чітко передбачено, що освітній процес у кожному навчальному закладі повинен тривати не менше 175 навчальних днів. Ми спілкувалися із закладами освіти, і по-різному школи виконують цю вимогу закону. В одних виходить 175 днів до 4 червня, в інших – до 6 червня. Тому закінчувати освітній процес школи будуть в перших числах червня, але не пізніше 1 липня як це передбачено законом України про повну загальну середню освіту», – пояснила журналістам Ірина Сислюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ірина Сислюк додала, що департамент освіти і науки ЛОДА рекомендує проведення святкування останнього дзвоника у школах області, але зі строгим дотриманням карантинних вимог. Проте кожна школа самостійно вирішуватиме, чи проводити останній дзвоник та як саме.

У школах Львова навчання також завершиться наприкінці травня – початку червня. Найпізніше закінчить навчання СЗШ №90 – 30 червня.

Як повідомила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, приблизно 80% шкіл Львова навчатимуться протягом червня.

«Не можу сказати точну кількість шкіл, які навчатимуться до кінця червня, але, наприклад, у ліцеї № 70 навчальний рік триватиме до 25 червня. Однак більшість шкіл завершать рік в межах 3 – 11 червня», – цитує головну освітянку Львова пресслужба ЛМР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності