Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Людина Медведчука” куруватиме в ГПУ розслідуванням злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту?

Новим керівником Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту став Максим Якубовський замість Гюндуза Мамедова.

Відповідні зміни до наказу “Про розподіл обов’язків між керівництвом Офісу Генерального прокурора” внесла генпрокурор України Венедіктова.

Заступник генпрокурора Мамедов і надалі буде відповідати за Департамент захисту інтересів дітей та протидії насильству та взаємодію з Тренінговим центром прокурорів.

Максим Якубовський раніше фігурував у журналістських розслідуваннях, зокрема щодо його сумнівних статків, які не відповідали доходам.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, у соцмережах є відео, де Якубовський виступає від організації “Український вибір” Віктора Медведчука. За інформацією журналістів, до роботи в прокуратурі Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив “Правова держава”, який пов’язаний із Медведчуком.

Максим Якубовський у 2015-2017 роках очолював військову прокуратуру Південного регіону, а в 2017-му став заступником головного військового прокурора Генеральної прокуратури України.

Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту серед ряду злочинів здійснюють процесуальний нагляд й щодо тих, які напряму можуть стосуватись Віктора Медведчука та організації “Український вибір”. Зокрема, прокурори цього департаменту представляють обвинувачення у справах щодо злочинів вчинені на Донбасі та в окупованому Криму.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності