Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЛОР проти секти «Догнала»

3 - ЛОР проти сектиЛьвівська обласна рада звернулася до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України щодо забезпечення перевірки діяльності релігійного угрупування, очолюваного іноземним громадянином А. Догналом, а також заборони діяльності цього угрупування на території України.

За це рішення під час сесії ЛОР проголосували 64 депутати.

В зверненні зазначено, що представники секти Догнала «постійно намагаються розпалити релігійну ворожнечу та дестабілізувати міжконфесійний мир на Львівщині та в Україні загалом». Окрім того, «догналівці» неодноразово захоплювали релігійні споруди у Львівській області.

Обласна рада вже зверталася до місцевої СБУ та прокуратури щодо перевірки діяльності згаданої релігійної групи, однак це звернення не має жодних правових наслідків.

Зважаючи на таку ситуацію, депутати Львівської облради просять у ГПУ, СБУ та МВС забезпечити об’єктивну перевірку діяльності секти Догнала, зокрема, законність перебування та здійснення релігійної діяльності на території України керівників організації, законності фінансування осередків ГО «Об’єднання віруючих УПГКЦ» і будівельних робіт, які вони проводять, а також законності вживання слова «католицька» у своїй назві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності