Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ловимо розкрадачів Міноборони закордоном – чудово, а що вдома?

У Фінляндії детективи НАБУ, САП та співробітники Національного бюро розслідувань кримінальної поліції провели затримання трьох людей, яких підозрюють у розкраданні грошей Міністерства оборони України, виділених на закупівлю 5 тисяч бронежилетів для ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«11 березня 2024 року на території Фінляндської республіки затримано трьох осіб за підозрою у відмиванні коштів Міністерства оборони України під час закупівлі засобів індивідуального захисту на суму 5,7 млн євро. На нерухомість одного із затриманих, громадянина Фінляндії, накладено арешт», – повідомили у відомстві.

За даними слідства, замість 5 тисяч бронежилетів для Сил оборони частину грошей зловмисники витратили на купівлю елітних автівок та об’єкта нерухомості. Серед затриманих — представник приватної компанії, яка не доставила Міноборони 50% від закуплених та повністю оплачених бронежилетів.

Докази детективи використають у власному кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами Міноборони при закупівлі бронежилетів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно правоохоронці викрили схему розкрадання держкоштів на оборонних замовленнях, яку організував полковник ЗСУ.

13 громадських організацій взяли участь у створенні антикорупційного дорадчого органу при Міністерстві оборони України.

Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького, якого підозрюють у корупції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності