Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Луганщина: окупанти штурмують Лисичанськ без форсування ріки – підтягнули “Сонцепьок”.

Армія РФ намагається захопити Лисичанськ без форсування ріки.

Ворог продовжує активні наступальні дії на Лисичанському напрямку та намагається шляхом ураження подавити нашу оборону. Наразі противник веде наступ поблизу Верхньокам’янки та штурмові дії в районі Лисичанського нафтопереробного заводу, бойові дії тривають.

Днями російським окупаційним військам вдалося продавити українську оборону і захопити стратегічно важливий населений пункт Тошківка. Окупантам вдалося захопити цей населений пункт за рахунок чисельної переваги у живій силі і техниці. Це значно посилило вогневий вплив окупантів на інші населені пункти.

Після захоплення Тошківки противник почав просування у бік Лисичанська без форсування ріки Сіверський Донець.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Справа втім, що лінія фронту йде по лінії річки Сіверський Донець, яка є природнім фортифікаційним укріпленням, де ворог неодноразово намагався проводити форсування.

Ворог постійно обстрілює прибережну територію річки Сіверський Донець, як з боку Сєвєродонецька, так і з боку Лисичанська.

Крім того, російські війська мають стратегічне завдання перерізати “трасу життя” Бахмут – Лисичанськ.

Наразі окупанти зробили переважно безуспішні наступальні операції навколо траси Бахмут – Лисичанськ, намагаючись перерізати логістику постачання українського гарнізону в Лисичанську. Траса перебуває під постійним вогневим ураженням противника.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окупанти намагаються протиснути українську оборону на у напрямку с. Біла Гора. За інформацією місцевих джерел, на цьому напрямку противник має частковий успіх, що дозволило йому вийти до передмістя Лисичанська.

Для посилення вогневого потенціалу на Лисичанському напрямку противник перекидає у район бойових дій важкі вогнеметні системи ТОС-1А “Сонцепьок”.

Для розвитку наступальних дій противник прагне форсувати Сіверський Донець у районі населених пунктів Серебрянка та Білогорівка. Про наміри окупантів свідчить передислокація техніки понтонно-мостового підрозділу у напрямку міста Сєвєродонецьк, що було зафіксовано місцевими джерелами ГІ “Права Справа”.

Як повідомлялося раніше, російські війська зробили спробу прорватися до адмінкордонів Луганської та Донецької областей. Спроба прориву була локалізована Силами оборони України, противник змушений був відступити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності