Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Лукашенко готовий ввести на Донбас білоруських “миротворців”, але напрошуватися не буде

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив готовність взяти участь у врегулюванні конфлікту на Донбасі, зокрема шляхом направлення туди білоруського миротворчого контингенту.884473

Свою позицію він озвучив на зустрічі з представниками українських ЗМІ 26 вересня, передає БЕЛТА.

Ми готові ввести туди миротворців, прикордонників, війська, якщо буде згода двох сторін. Хоч для мене це велика проблема – вплутуватися військами у конфлікт“, – зазначив глава Білорусі.

Лукашенко також заявив, що у Росії немає планів захопити Україну.

Я абсолютно переконаний, що Росія ніколи не дозволить собі захопити Україну, якщо ви, звичайно, війну не почнете“, – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми поводитимемося на кордоні так, як домовляться дві країни – Україна та Росія“, – уточнив він.

Лукашенко наголосив, що політична ситуація в Україні змінилася.

Я не відчуваю вже нюансів у цій ситуації, особливо після президентських виборів. Ну, я думаю, у мене буде можливість на цю тему поговорити з ним (президентом України Володимиром Зеленським. – Ред.), але ви маєте знати: ми не будемо напрошуватися у миротворці, ми не будемо напрошуватися у посередники. Якщо це потрібно буде, то ми готові відіграти певну роль“, – додав він.

Зі свого боку прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков відреагував на заяву Лукашенка про миротворців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це нова пропозиція, треба передусім розуміти ставлення учасників конфлікту до такої пропозиції. В Мінських домовленостях цього немає“, – зазначив він.

Крім того, президент Білорусі заявив, що не вважає за можливе повернення Криму під контроль України в доступному для огляду майбутньому.

Лукашенко також повідомив, що готовий найближчим часом звільнити засудженого нібито за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка в обмін на затриманого Україною білоруса Юрія Політику.

Нагадаємо, що Лукашенко також заявив, що Україна неодмінно повинна бути єдиною і неподільною, незважаючи на те, що на її території живуть і люди інших національностей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності