Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Лукашенко знову надурив Путіна, – до Білорусії уже їде норвезька нафта

Білоруська нафтова компанія замовила партію норвезької нафти, яку видобувають на родовищі Johan Sverdrup.oil-train

Нафту доправлятимуть із Норвегії до Білорусі через норвезький порт Клайпеда. Норвезький танкер Breiviken із 80 тис. тонн нафти прибула до Клайпеди сьогодні, 22 січня, звідки нафту доправлять до Новополоцького НПЗ залізницею.

За попередніми даними, після отримання першої партії нафти Білорусь планує продовжити переговори про подальші постачання.

Водночас білоруські ЗМІ зазначають, що постачання нафти з Клайпеди залізницею коштуватиме близько $20 за тонну, що значно дорожче за транспортування нафтопроводами.

Білорусь почала купувати нафту в Норвегії після розбіжностей із Росією щодо ціни, через які РФ у січні припинила постачання нафти до Білорусі.

Нагадаємо, Білорусь направила Україні пропозицію про закупівлю нафти. Про це раніше заявив перший віце-прем’єр Дмитро Крутий за підсумками наради у президента Олександра Лукашенка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності